menu

Családireceptkönyv.hu

Csülkös bableves 2


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» kb 70 dkg bab
» 1csülök
» 2db sárgarépa
» 2 db fehérépa
» 2 db hagyma
» 15-20 szem egész fekete bors
» 3-4 gerezd fokhagyma
» babérlevél
» pirospaprika
» só
» 10dkg szalonna
» 3evőkanál liszt
» zellergumó
» 1db paradicsom egészben

Elkészítés:


A csülköt és a babot előző este beáztatom.
Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokhagymát a babérlevelet, a zöldség zöldjét és és a borsot. Félpuhára főzöm a csülköt a teatojással együtt.

Ekkor jöhetnek a só, a zöldségek és a bab. Karikára vágott sárgarépa, fehérrépa, ha van felkockázott zellergumónk akkor azt is bátran belerakhatjuk, én egy paradicsomot is belerakok egészben (a végén könnyen kidobhatom, hiszen nem fő szét). Így is főzöm kb fél órát.

Ha úgy érezzük, hogy a csölök megfelelően megfőtt, kiszedjük a levesből, kicsontozzuk ízlés szerinti nagyságú darabokra vágjuk és visszaöntjük a levesbe.

Rántást készítünk. Én nem vagyok híve az olajnak, ezért apróra vágott szalonnát pirítok, és az abból kisülő zsírban aranysárgára pirítom a vöröshagymát. Belekeverek még 3 evőkanál lisztet, és vigyázva hogy le ne égjen továbbpirítom. A végén a tűzről lehúzva belekeverek 2 kávéskanál pirospaprikát is. Összekutyulom, és 2 deci hideg vízzel csomómentesen elkeverem. Ezt folyamatos kevergetés mellet beleöntöm a levesembe.

Már csak a csipetkét kell beleraknom, és készen is vagyok.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez tűnik a legjobbnak!

Csülkös bableves 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Langalló (Era féle)
Langalló (Era féle)

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval. Ha az élesztő felfutott hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal, krumplival együtt. A tésztát jól ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos Lecsó✓
Tojásos Lecsó✓

olaj+hagyma-->párolom+fűszer+paprika+paradicsom+fokhagyma+végén a tojás ha minden puha :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani. A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pi...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Olajban sült burgonyás pogácsa
Olajban sült burgonyás pogácsa

A burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük. Áttörjük. A liszttel, sóval, tojással és a sütőporral összekeverjük, hogy könnyen bírjunk vele dolgozni. Kb. fél centi vastagra kiny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk