HOZZÁVALÓK:
10 oz. krumpli (közepes nagyságú)
3 oz. darált sertéshús (20-25 dkg)
1 kis fej vörös hagyma (diónyi), darált
1 gerezd fokhagyma, darált
római kömény
só
bors
1 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál liszt
1 tojás sárgája
só
bors
Uborka mártás
1 uborka
3 evőkanál majonéz
1 teáskanál friss kapor, apróra vágott
1 evőkanál citromlé
só
bors
ELKÉSZÍTÉSE ...
1. Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük Egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsorogjon.
2. Egy tálban tesszük a darált sertéshúst, hagymát, fokhagymát, köményt, sót, borsot. Keverjük jól össze, négy részre osztjuk ( ellapított fasírt alakzatot formázunk és félretesszük).
3. A szószhoz, lereszeljük az uborkát, hozzá adjuk a majonézt, az apróra vágott kaprot és a citromlevet, sót és borsot ízlés szerint.
4. Melegítsük az olajat egy serpenyőben. Merőkanállal négy halmot teszünk a burgonya keverékből, tetejére a lapos fasírt húst, majd egy másik kanál burgonya keveréket.
5. Süssük, amíg mindkét oldala szép pirossas-barna lesz. Forrón tálaljuk, mellé uborka mártást öntünk.
A szalonnát apró kockákra vágom, majd lassú tűzön megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és májat. Ha kellően megpirultak, hozzáöntöm a lecsós alapot illetve 2-3 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűspagettit sós vizben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és a darált húst, melyet addig párolunk, míg puha nem lesz. Elkészítjük a rántást, melyet tejjel ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Az olajon a vöröshagymát megpi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűRizsfelfújt (rizskoch) recept: a rizsfelfújt (rizskoch) elkészítése egyszerű. A rizst megpuhítjuk a vízben. Ha megpuhult, sózzuk és felöntjük a tejjel. Mikor felitta a tejet, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű