Családireceptkönyv.hu

Orosz burgonya-húsos palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK:
10 oz. krumpli (közepes nagyságú)
3 oz. darált sertéshús (20-25 dkg)
1 kis fej vörös hagyma (diónyi), darált
1 gerezd fokhagyma, darált
római kömény

bors
1 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál liszt
1 tojás sárgája

bors

Uborka mártás

1 uborka
3 evőkanál majonéz
1 teáskanál friss kapor, apróra vágott
1 evőkanál citromlé

bors

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉSE ...
1. Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük Egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsorogjon.
2. Egy tálban tesszük a darált sertéshúst, hagymát, fokhagymát, köményt, sót, borsot. Keverjük jól össze, négy részre osztjuk ( ellapított fasírt alakzatot formázunk és félretesszük).
3. A szószhoz, lereszeljük az uborkát, hozzá adjuk a majonézt, az apróra vágott kaprot és a citromlevet, sót és borsot ízlés szerint.
4. Melegítsük az olajat egy serpenyőben. Merőkanállal négy halmot teszünk a burgonya keverékből, tetejére a lapos fasírt húst, majd egy másik kanál burgonya keveréket.
5. Süssük, amíg mindkét oldala szép pirossas-barna lesz. Forrón tálaljuk, mellé uborka mártást öntünk.

Orosz burgonya-húsos palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csicseriborsófasírt – falafel
Csicseriborsófasírt – falafel

1. A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. 2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Zöldséges és gombás gabonakása
Zöldséges és gombás gabonakása

Ha árpából, búzából vagy barnarizsből készítjük a kását, 6-8 órával előtte (éjszakára) áztassuk be a gabonát. Meleg olajban fonnyasszuk meg a felaprított vöröshagymát, tegyük rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött gombafejek (partifalat) Zé
Töltött gombafejek (partifalat) Zé

A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre pak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Klaudia
Bolognai rakott tészta
Bolognai rakott tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a rafinériát, 3 dl hideg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk