HOZZÁVALÓK:
10 oz. krumpli (közepes nagyságú)
3 oz. darált sertéshús (20-25 dkg)
1 kis fej vörös hagyma (diónyi), darált
1 gerezd fokhagyma, darált
római kömény
só
bors
1 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál liszt
1 tojás sárgája
só
bors
Uborka mártás
1 uborka
3 evőkanál majonéz
1 teáskanál friss kapor, apróra vágott
1 evőkanál citromlé
só
bors
ELKÉSZÍTÉSE ...
1. Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük Egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsorogjon.
2. Egy tálban tesszük a darált sertéshúst, hagymát, fokhagymát, köményt, sót, borsot. Keverjük jól össze, négy részre osztjuk ( ellapított fasírt alakzatot formázunk és félretesszük).
3. A szószhoz, lereszeljük az uborkát, hozzá adjuk a majonézt, az apróra vágott kaprot és a citromlevet, sót és borsot ízlés szerint.
4. Melegítsük az olajat egy serpenyőben. Merőkanállal négy halmot teszünk a burgonya keverékből, tetejére a lapos fasírt húst, majd egy másik kanál burgonya keveréket.
5. Süssük, amíg mindkét oldala szép pirossas-barna lesz. Forrón tálaljuk, mellé uborka mártást öntünk.
A kolbászokat megszurkáljuk, egy közepes, tapadásmentes serpenyőbe tesszük az olajjal, és közepes lángon megsütjük. Közben megpucoljuk és felszeleteljük a hagymát és a fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--a hozzávalókat összegyúrjuk az élesztővel együtt -10-15 percet állni hagyjuk - egy közepes kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát -- tetejét megkenjük pizza krémmel -...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA vékonyra gyalult karalábét, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, a feldarabolt zellert és a petrezselyemgyökeret kevés olajon megpirítom. A tojásokhoz görög joghurtot keverek,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű