1 kis fej kelkáposzta, 1 kis fej karfiol, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg darált pulykahús, 2 db paradicsom, só, frissen őrölt bors, kakukkfű, 2 dkg vaj
1 kis pohár tejföl és 1 tojás sárgája
A kelkáposztát és a karfiolt előfőzöm. A vöröshagymát kockára vágom, kevés vajon üvegesre pirítom, rádobom a felkockázott, héjától megszabadított paradicsomot, 10 perc alatt megpárolom. Amikor a paradicsom már levet eresztett, beleteszem a darált húst, befűszerezem, és addig főzöm, amíg az összes lé el nem tűnik róla.
A kelt és a karfiolt lecsöpögtetem. A karfiolt összetöröm, és belekeverem a húsba. Egy nagy jénait vékonyan kivajazok, a kelkáposzta leveleinek a felét az aljára fektetem, rásimítom a karfiolos húst, beborítom a maradék levelekkel, és a tetejét megkenem a tojás sárgájával elkevert tejföllel.
200 C°-os előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
1 adag 414 kcal-t, 35 g fehérjét, 12 g zsírt és 35 g szénhidrátot tartalmaz.
A sütőt előmelegítem 180-190 fokra. Egy 24-25 cm ármérőjű serpenyőt hevíteni kezdek. Közepes lángon a vajat és az olajat összeolvasztom benne. Rádobom a hagymát, finoman sózom és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, a vizet nem öntjük le róla, hanem abban kanállal összetörjük, aztán annyi lisztet adunk hozzá, hogy olyan sűrű legyen, mint a krumplipüré....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjük össze a feldarabolt csirkemellsonkát, a kukoricát és a salsát. Tegyük az egyik tortillalapot egy vágódeszkára, és helyezzünk rá 2 szelet Leerdammer Light sajtot. Kenjük r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a tojással és a cukorral verd föl. A száraz alapanyagokat keverd össze, majd nagy lyukú reszelőn reszeld hozzá az almát, de az akár szeletelve, vagy felkockázva is belemehe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű