1 kis fej kelkáposzta, 1 kis fej karfiol, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg darált pulykahús, 2 db paradicsom, só, frissen őrölt bors, kakukkfű, 2 dkg vaj
1 kis pohár tejföl és 1 tojás sárgája
A kelkáposztát és a karfiolt előfőzöm. A vöröshagymát kockára vágom, kevés vajon üvegesre pirítom, rádobom a felkockázott, héjától megszabadított paradicsomot, 10 perc alatt megpárolom. Amikor a paradicsom már levet eresztett, beleteszem a darált húst, befűszerezem, és addig főzöm, amíg az összes lé el nem tűnik róla.
A kelt és a karfiolt lecsöpögtetem. A karfiolt összetöröm, és belekeverem a húsba. Egy nagy jénait vékonyan kivajazok, a kelkáposzta leveleinek a felét az aljára fektetem, rásimítom a karfiolos húst, beborítom a maradék levelekkel, és a tetejét megkenem a tojás sárgájával elkevert tejföllel.
200 C°-os előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
1 adag 414 kcal-t, 35 g fehérjét, 12 g zsírt és 35 g szénhidrátot tartalmaz.
A lencsét kb 1,5 óra áztatás után egy közepes fazékban feltesszük főni az apróra vágott hagymával és a feldarabolt zöldségekkel, egy zöldségleves kockával, egy füstölthús ízesítő k...
Elkészítési idő: 2 óraTegyünk fel egy liter tejet forralni, közben a többi hozzávalót elő készíthetjük, kimérhetjük. Amikor felforrt húzzuk félre, vagy vegyük le a tűzről vagy főzőlapról. Kevergetés k...
Elkészítési idő: 10~15 perc