Családireceptkönyv.hu

Roma nyúlpörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Páclé:
1 fej hagyma, 2 babérlevél, 1 ek szemesbors, 1 ek mustármag, 1 ek koriander, 3-4 ek ecet, 3 liter víz, só.
1 nyúl, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 babérlevél, só, száraz vörösbor

Elkészítés:


Pácolás:
A hagymát karikára vágom és a többi hozzávalóval felforralom, amit aztán a pácolandó vadra öntök.
Pácolási idő:
2 nap.
Pörkölt:
A zsírban kiolvasztom a felkockázott szalonnát, majd rajta aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a feldarabolt nyulat. Megsózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beledobom a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, időnként kevés borral felöntve félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot (télen lecsókonzervvel) és beleteszem a zúzott fokhagymát. Sós burgonyával tálalom.

Roma nyúlpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos zöldborsós karfiol
Sajtos zöldborsós karfiol

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Fiáker pecsenye
Fiáker pecsenye

A krumplikat egyesével alufóliába csomagoljuk,előtte megsózzuk és sütőben kb.70 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihülni,közben a zsirban átsütjük a kockázott császárszalonnát,majd hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Baconbe tekert burgonya
Baconbe tekert burgonya

A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajttekercs egyszerűen
Sajttekercs egyszerűen

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fo...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk