Páclé:
1 fej hagyma, 2 babérlevél, 1 ek szemesbors, 1 ek mustármag, 1 ek koriander, 3-4 ek ecet, 3 liter víz, só.
1 nyúl, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 babérlevél, só, száraz vörösbor
Pácolás:
A hagymát karikára vágom és a többi hozzávalóval felforralom, amit aztán a pácolandó vadra öntök.
Pácolási idő:
2 nap.
Pörkölt:
A zsírban kiolvasztom a felkockázott szalonnát, majd rajta aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a feldarabolt nyulat. Megsózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beledobom a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, időnként kevés borral felöntve félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot (télen lecsókonzervvel) és beleteszem a zúzott fokhagymát. Sós burgonyával tálalom.
A barna rizst (2,5-szörös vízben) készre főzzük. Wokban kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Kis vízzel felen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg a zöldségeket, és szeleteld fel maximum kisujjnyi vastagságúra. Forgasd meg őket a folyékony kókuszzsírban, és szórd meg a szerecsendióval. Rakosgasd a zöldségkarikákat d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 200 fokra, 2 nagy tepsibe (pl. amit adnak a sütőhöz) sütőpapírt fektetünk (összesen 3 adagban fogunk sütni). A cukkinilepényhez összekeverjük az össze hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágva az olajon ledinsztelem, hozzáadom a tört fokhagymát. Ráteszem a kockára vágott húst, fehéredésik pirítom. Borsozom, hozzáadom a gombát. Felöntöm 4 dl. vízzel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű