10-12 ciuperci champignion, intregi
-1 buc de ardei chili de 1-1,5 cm, tocat marunt / ardei iute uscat ( zdrobit) / fulgi chili
-1-2 catei de usturoi, tocati marunt
-sare
-1 ½ lingura suc de lamaie
-2-3 linguri cu varf patrunjel verde, tocat marunt
-parmezan ras ( cateva linguri)
-cascaval, taiat cubulete
-3-5 linguri ulei de masline
-rosii, pentru servit
Curatati ciupercile si lasati o parte din codita atasata la palarie.
Asezati-le intr-un vas termorezistent, unele langa altele.
Separat, combinati ardeiul chili, usturoiul, sarea, sucul de lamaie, patrunjelul verde si distribuiti pe fiecare palarie a ciupercilor.
Lasati in asteptare 30 min.
Presarati parmezanul ras si asezati apoi cate 3- 4 cubuletele de cascaval in fiecare palarioara si cate 1 cubulet peste piciorul ciupercii.
Stropiti cu ulei de masline.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce ciupercile sunt facute si cascavalul topit si frumos rumenit.
Serviti cat sunt calde, presarate cu patrunjel verde, simple, alaturi de o salata de rosii sau ca garnitura langa carne.
A szokásos módon nokedlit készítünk,kifőzzük, leszűrjük,majd a kész nokedlit három részre osztjuk el. Az apróra vágott v.hagymát kevés zsiradékon,vagy olajon megfonnyasztjuk,meghi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Ehhez amúgy tökéletes a sima rizs vagy pl. a rizot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűG
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst megtisztítjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Egy hőálló edény aljára rakjuk őket. A babot előfőzzük és lecsepegtetjük. A paradicsomléből, a paradicsompüréből és a f...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű