Családireceptkönyv.hu

Sült zöldséges-barnarizses csirkecsíkok


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz:

2 nagy csirkemellfilé
1 tasak mustáros pác vagy flekken fűszer
2 ek mustár
1 tk só
1/2 mk chili (aki szereti csípősen)
1 tk kakukkfű
1 dl olíva vagy szőlőmagolaj
A zöldséghez:

3 nagyobb kápia paprika
5 fej salátahagyma (fehér)
3 ek olíva vagy szőlőmagolaj
1 tk só
1/2 mk bors
A rizshez:

1 nagy bögre (3,4-4 dl) barnarizs
2 ugyanilyen bögre víz
1 mk só

Elkészítés:


A csirkét előző nap megtisztítjuk, és felvágjuk kisujjnyi csíkokra. A fűszerekből és az olajból pácot keverünk, és a húst alaposan beleforgatjuk, majd folpack alatt hűtőbe tesszük összeérni.
A rizst megfőzzük a sós vízben, fedő alatt párolva. Ezt lehet előző nap, de akár aznap is.
A sütés napján félkarikára vágjuk a hagymákat, karikákra vagy kis csíkokra a kápiát. Felhevített olajon, egy nagy serpenyőben vagy wokban először a hagymát fonnyasztjuk le (fedő nélkül, nagy lángon) kicsit, majd 5 perc múlva rátesszük a paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, és sűrűn átkavarva, nagy-közepes lángon megsütjük. Ne tegyünk rá fedőt, mert nem párolni kell, hanem kicsit odakapva, karamellizálva, közepesen puhára sütni.
Ha kész a zöldség, kiöntjük egy tálba a wokból, és a helyére tesszük a csirkecsíkokat. Ezt is megsütjük pecsenyére, közepes-nagy lángon, átforgatva, kb 15 perc alatt. Nem kell, hogy szaftja legyen, ne pároljuk!
Végül mindhárom összetevőt (hús, rizs, zöldség) egy tálban összeöntjük és alaposan elkeverjük. Frissen tálaljuk, de órák múlva is rá lehet járni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon jó hozzá a tejföl, amibe zúzhatunk egy gerezd fokhagymát is. Aki nem szereti erősen, hagyja ki a chilit!

Sült zöldséges-barnarizses csirkecsíkok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mexikói csilisbab
Mexikói csilisbab

1. A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és tiszta vízben 1 babérlevéllel meg egy kevés (1 mokkáskanál) sóval kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük,...

Elkészítési idő: 105 min
Nehézség: Könnyű
share
Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A vöröshagymát finomra vágjuk, forró zsírban aranyszínűre pirítjuk, hozzásütjük az apróra vágott szalonnát is, amíg üveges nem lesz. Meghintjük pirospaprikával, hozzátesszük a megt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkepörkölt burgonyával
Csirkepörkölt burgonyával

-A húsokat megmossuk, szükség szerint kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. - A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és köz...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk