A húshoz:
2 nagy csirkemellfilé
1 tasak mustáros pác vagy flekken fűszer
2 ek mustár
1 tk só
1/2 mk chili (aki szereti csípősen)
1 tk kakukkfű
1 dl olíva vagy szőlőmagolaj
A zöldséghez:
3 nagyobb kápia paprika
5 fej salátahagyma (fehér)
3 ek olíva vagy szőlőmagolaj
1 tk só
1/2 mk bors
A rizshez:
1 nagy bögre (3,4-4 dl) barnarizs
2 ugyanilyen bögre víz
1 mk só
A csirkét előző nap megtisztítjuk, és felvágjuk kisujjnyi csíkokra. A fűszerekből és az olajból pácot keverünk, és a húst alaposan beleforgatjuk, majd folpack alatt hűtőbe tesszük összeérni.
A rizst megfőzzük a sós vízben, fedő alatt párolva. Ezt lehet előző nap, de akár aznap is.
A sütés napján félkarikára vágjuk a hagymákat, karikákra vagy kis csíkokra a kápiát. Felhevített olajon, egy nagy serpenyőben vagy wokban először a hagymát fonnyasztjuk le (fedő nélkül, nagy lángon) kicsit, majd 5 perc múlva rátesszük a paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, és sűrűn átkavarva, nagy-közepes lángon megsütjük. Ne tegyünk rá fedőt, mert nem párolni kell, hanem kicsit odakapva, karamellizálva, közepesen puhára sütni.
Ha kész a zöldség, kiöntjük egy tálba a wokból, és a helyére tesszük a csirkecsíkokat. Ezt is megsütjük pecsenyére, közepes-nagy lángon, átforgatva, kb 15 perc alatt. Nem kell, hogy szaftja legyen, ne pároljuk!
Végül mindhárom összetevőt (hús, rizs, zöldség) egy tálban összeöntjük és alaposan elkeverjük. Frissen tálaljuk, de órák múlva is rá lehet járni.
Nagyon jó hozzá a tejföl, amibe zúzhatunk egy gerezd fokhagymát is. Aki nem szereti erősen, hagyja ki a chilit!
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a rizst pároljuk meg, majd a zöldborsóval együtt és tegyük egy hőálló tálba. A darált húst kevés olajon pirítsuk meg, adjunk hozzá a 4 dl vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkini közepét kiszedjük és megtöltjük a jól elkevert töltelékkel. kb. 25 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonyán kívül minden hozzávalót önts a turmixgépbe, majd turmixold simára. Ha túl sűrű a tészta, lazítsd egy kevés mandulatejjel. Ha túl híg, akkor adj hozzá még egy-két kanál z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát, majd mehet bele a finomra vágott vöröshagyma és a zúzott fokhagyma is. Öntünk alá egy pic...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű