Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sült zöldséges-barnarizses csirkecsíkok


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz:

2 nagy csirkemellfilé
1 tasak mustáros pác vagy flekken fűszer
2 ek mustár
1 tk só
1/2 mk chili (aki szereti csípősen)
1 tk kakukkfű
1 dl olíva vagy szőlőmagolaj
A zöldséghez:

3 nagyobb kápia paprika
5 fej salátahagyma (fehér)
3 ek olíva vagy szőlőmagolaj
1 tk só
1/2 mk bors
A rizshez:

1 nagy bögre (3,4-4 dl) barnarizs
2 ugyanilyen bögre víz
1 mk só

Elkészítés:


A csirkét előző nap megtisztítjuk, és felvágjuk kisujjnyi csíkokra. A fűszerekből és az olajból pácot keverünk, és a húst alaposan beleforgatjuk, majd folpack alatt hűtőbe tesszük összeérni.
A rizst megfőzzük a sós vízben, fedő alatt párolva. Ezt lehet előző nap, de akár aznap is.
A sütés napján félkarikára vágjuk a hagymákat, karikákra vagy kis csíkokra a kápiát. Felhevített olajon, egy nagy serpenyőben vagy wokban először a hagymát fonnyasztjuk le (fedő nélkül, nagy lángon) kicsit, majd 5 perc múlva rátesszük a paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, és sűrűn átkavarva, nagy-közepes lángon megsütjük. Ne tegyünk rá fedőt, mert nem párolni kell, hanem kicsit odakapva, karamellizálva, közepesen puhára sütni.
Ha kész a zöldség, kiöntjük egy tálba a wokból, és a helyére tesszük a csirkecsíkokat. Ezt is megsütjük pecsenyére, közepes-nagy lángon, átforgatva, kb 15 perc alatt. Nem kell, hogy szaftja legyen, ne pároljuk!
Végül mindhárom összetevőt (hús, rizs, zöldség) egy tálban összeöntjük és alaposan elkeverjük. Frissen tálaljuk, de órák múlva is rá lehet járni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon jó hozzá a tejföl, amibe zúzhatunk egy gerezd fokhagymát is. Aki nem szereti erősen, hagyja ki a chilit!

Sült zöldséges-barnarizses csirkecsíkok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombapörkölt - nagymama konyhájából
Gombapörkölt - nagymama konyhájából

Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is)...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott tojás
Rakott tojás

A karikára vágott hagymát lisztbe mártjuk, és olajban kisütjük. Vajjal kikent jénaiba lerakunk egy sor tejbe, majd a tejföllel felvert, fűszeres tojásba mártott zsemlét. Erre réte...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Töltött krumpli
Töltött krumpli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Croque monsieur-extra bundás szendo
Croque monsieur-extra bundás szendo

A tojásokat üssük fel, és kis sóval keverjük el egyneművé. A bagettet szeleteljük fel ferdén, azonos méretű szeletekre. 1,5 cm vastagságúra, páros számú szeletre. Kenjük meg vajj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk