A húshoz:
2 nagy csirkemellfilé
1 tasak mustáros pác vagy flekken fűszer
2 ek mustár
1 tk só
1/2 mk chili (aki szereti csípősen)
1 tk kakukkfű
1 dl olíva vagy szőlőmagolaj
A zöldséghez:
3 nagyobb kápia paprika
5 fej salátahagyma (fehér)
3 ek olíva vagy szőlőmagolaj
1 tk só
1/2 mk bors
A rizshez:
1 nagy bögre (3,4-4 dl) barnarizs
2 ugyanilyen bögre víz
1 mk só
A csirkét előző nap megtisztítjuk, és felvágjuk kisujjnyi csíkokra. A fűszerekből és az olajból pácot keverünk, és a húst alaposan beleforgatjuk, majd folpack alatt hűtőbe tesszük összeérni.
A rizst megfőzzük a sós vízben, fedő alatt párolva. Ezt lehet előző nap, de akár aznap is.
A sütés napján félkarikára vágjuk a hagymákat, karikákra vagy kis csíkokra a kápiát. Felhevített olajon, egy nagy serpenyőben vagy wokban először a hagymát fonnyasztjuk le (fedő nélkül, nagy lángon) kicsit, majd 5 perc múlva rátesszük a paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, és sűrűn átkavarva, nagy-közepes lángon megsütjük. Ne tegyünk rá fedőt, mert nem párolni kell, hanem kicsit odakapva, karamellizálva, közepesen puhára sütni.
Ha kész a zöldség, kiöntjük egy tálba a wokból, és a helyére tesszük a csirkecsíkokat. Ezt is megsütjük pecsenyére, közepes-nagy lángon, átforgatva, kb 15 perc alatt. Nem kell, hogy szaftja legyen, ne pároljuk!
Végül mindhárom összetevőt (hús, rizs, zöldség) egy tálban összeöntjük és alaposan elkeverjük. Frissen tálaljuk, de órák múlva is rá lehet járni.
Nagyon jó hozzá a tejföl, amibe zúzhatunk egy gerezd fokhagymát is. Aki nem szereti erősen, hagyja ki a chilit!
Két kiló krumplit héjában, sós vízben puhára, 8 tojást pedig keményre megfőzzük. A krumplit vékonyra szeljük, a tojást tojásszelővel szintén. Egy nagy tűzálló üvegedényt kivajazunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darálthúshoz adom a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszerköményt, az aprított petrezselyemzöldet, sót és borsot, alaposan összedolgozom és diónyi nagyságú golyókat formá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húst a rizst és a tojást összekeverjük majd fűszerezzük. 2. Fél óráig pihentetjük a masszát. 3. Feltesszük főni a paradicsomlét, és adunk hozzá kevés sót és cukrot, é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1.A szalonnát kevés zsíron kiolvasztottam, majd lepirítottam. Rádobtam a hagymát is, azt is vele sütögettem kissé. 2.A főtt krumplit a kacsazsírral kikent tálba reszeltem (kb. 25×...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű