4 db padlizsán
½ kg paradicsom
3 db vöröshagyma
fokhagyma (ízlés szerint)
só
őrölt pirospaprika
kapor
olaj
A mártáshoz:
1 pohár tejföl
½ teáskanál szárított menta
só
kevés, zúzott fokhagyma
A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és olajban mindkét oldalát megsütjük. Egy tálra szedjük és félretesszük. A vöröshagymát kockára vágjuk és kevés olajon addig pirítjuk, amíg kicsit megbarnul. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd a kockára vágott paradicsomot. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt, megsütött padlizsánt, sózzuk, egy pici pirospaprikával és apróra vágott kaporral fűszerezzük. Nem kell sokáig sütni, körülbelül 5-8 perc alatt el is készül. Tálra szedjük. Előzőleg elkeverjük tejfölben a mentát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és ezzel a mártással meglocsoljuk.
A csirkemellet nagyon apró kockára vágjuk. Olajon megpirítjuk, picit megsózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult, a levet leöntjük róla. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, bbq-t és a...
Elkészítési idő: 1 óraA gombóchoz a Totut a vízzel, kókuszolajjal, a citrom levével és héjával, a vaníliával és az eritrittel krémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük a kókuszliszttel, nyílgyökérliszttel elk...
Elkészítési idő: