Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Perzsa padlizsán


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db padlizsán

½ kg paradicsom

3 db vöröshagyma

fokhagyma (ízlés szerint)



őrölt pirospaprika

kapor

olaj



A mártáshoz:

1 pohár tejföl

½ teáskanál szárított menta



kevés, zúzott fokhagyma

Elkészítés:


A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és olajban mindkét oldalát megsütjük. Egy tálra szedjük és félretesszük. A vöröshagymát kockára vágjuk és kevés olajon addig pirítjuk, amíg kicsit megbarnul. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd a kockára vágott paradicsomot. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt, megsütött padlizsánt, sózzuk, egy pici pirospaprikával és apróra vágott kaporral fűszerezzük. Nem kell sokáig sütni, körülbelül 5-8 perc alatt el is készül. Tálra szedjük. Előzőleg elkeverjük tejfölben a mentát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és ezzel a mártással meglocsoljuk.

Perzsa padlizsán

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Mákos guba
Mákos guba

A tejben olvaszd fel a vaníliáscukrot 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd szeletekre és locsold rájuk a tejet. A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GOMBÁS RAKOTT CSIRKEMELL
GOMBÁS RAKOTT CSIRKEMELL

Előkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. A vöröshagymát és, a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom. Ezután jöhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Bajor húsgombóc
Avatar Veres Kedvelnék
Bajor húsgombóc

Először a 70 dkg darált húst (comb) fűszerekkel összekeverjük (bors, só, majoranna, erős paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma és 1 tojás), mintha fasírtot készítenénk, cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Tepsis rakott karaj
Tepsis rakott karaj

Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem) Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk