Családireceptkönyv.hu

Perzsa padlizsán


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db padlizsán

½ kg paradicsom

3 db vöröshagyma

fokhagyma (ízlés szerint)



őrölt pirospaprika

kapor

olaj



A mártáshoz:

1 pohár tejföl

½ teáskanál szárított menta



kevés, zúzott fokhagyma

Elkészítés:


A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és olajban mindkét oldalát megsütjük. Egy tálra szedjük és félretesszük. A vöröshagymát kockára vágjuk és kevés olajon addig pirítjuk, amíg kicsit megbarnul. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd a kockára vágott paradicsomot. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt, megsütött padlizsánt, sózzuk, egy pici pirospaprikával és apróra vágott kaporral fűszerezzük. Nem kell sokáig sütni, körülbelül 5-8 perc alatt el is készül. Tálra szedjük. Előzőleg elkeverjük tejfölben a mentát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és ezzel a mártással meglocsoljuk.

Perzsa padlizsán

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mentett
Máglyarakás
Máglyarakás

A kifliket felkarikázzuk.Az almát megpucoljuk és le reszeljük ízesítjük cukorral,fahéjjal.Az öntetet hozzávalóit egy tálba összekeverem,a tepsit vajazom majd a karikázót kifliket j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Paradicsomos pite
Paradicsomos pite

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kerek lapot nyújtunk belőle és kibéleljük vele a vajjal kikent piteformát. A tejfölt, a tejet, a tojást és a sót kikeverjük és az egészet beleön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görögös rakottas
Görögös rakottas

Elkészítjük a hússzószt pörköltesen. A hagymákat kis olajon megdinszteljük. Amikor gyöngyözik, pirospaprikával színt adunk neki. Beletesszük az 1 kg darált húst, és puhulás...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk