40 dkg csirkemell filé
1 tasak Knorr Szecsuáni Csípős Csirke alap
10 dkg sárgarépa tisztított
10 dkg vöröshagyma tisztított
4 dl víz
2 evőkanál étolaj
A kockára, vagy vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon, hirtelen pirítsuk aranysárgára 2-3 evőkanál olajon.
Adjuk hozzá a nagy kockákra vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt sárgarépát. Folyamatosan kevergetve pirítsuk erős lángon 3-4 percig.
Öntsünk hozzá 4 dl hideg vizet, adjuk hozzá a tasak tartalmát, keverjük jól el, és lassú, közepes lángon időnként megkeverve, fedő nélkül pároljuk további 5-8 percig.
Tálaljuk párolt rizzsel.
Hagyma-dínsztelem.+kockázott hús-pírítom-rizs-pírítom-víz-fedő alatt puhára a rizs-fűszerezem. olaj-zöldségek-pírítom.-felvert tojások-hozzáadom a rizshez ha kész -összepírítom.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi liszttel a fele olajjal és kb 2 dl vízzel megsózva összegyúrjuk. Akk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, a virslit felkarikázzuk. 2. Kevés olajon a hagymát megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, felöntjük kevés hideg vízzel....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElő veszek egy Jénai tálat!! Felszeletelem a tarját ,Jénai aljára pici zsírt vagy olajat teszek abba a tarja szelet én 2 db-szoktam attól függ mekkorák a húsok, a húsra rákarikázo...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes