40 dkg csirkemell filé
1 tasak Knorr Szecsuáni Csípős Csirke alap
10 dkg sárgarépa tisztított
10 dkg vöröshagyma tisztított
4 dl víz
2 evőkanál étolaj
A kockára, vagy vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon, hirtelen pirítsuk aranysárgára 2-3 evőkanál olajon.
Adjuk hozzá a nagy kockákra vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt sárgarépát. Folyamatosan kevergetve pirítsuk erős lángon 3-4 percig.
Öntsünk hozzá 4 dl hideg vizet, adjuk hozzá a tasak tartalmát, keverjük jól el, és lassú, közepes lángon időnként megkeverve, fedő nélkül pároljuk további 5-8 percig.
Tálaljuk párolt rizzsel.
A húst apró kockára vágjuk, és a olajon fehérre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ez idő alatt elkészítjük a nokedlit. A hozzávalókat ös...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, hogy épp ellepje. Ha megfőtt, krumplinyomóval megtörjük a rajtlévő levében. Még forrón hozzákeverjük annyi lisztet, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden össze keverek -kisütöm :)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHúshoz A húst alaposan megtisztítjuk, majd kisebb kockára vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű