25 dkg túró
1 db tojás
1 kiskanál só
6 dkg kukoricadara
2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
A túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát, végül összegyúrjuk. A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesnél kicsit nagyobb lángon néhány perc alatt a túrólepények mindkét oldalát átsütjük. Fokhagymás tejfölös mártogatóval tálaljuk.
Összekevertem a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket is hozzákevertem. A felmelegített gofri sütőt megolajoztam, majd egy-egy evőkanállal tettem mind két oldalába.
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűÖsszevegyítjük a mandulát, rizsdarát, édesítőket, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót. A tejben megfőzzük kevergetve, kb. 8-10 perc alatt és hagyjuk langyosra hűl...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: NehézA hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket a darával, a paradicsommártással és egy kevés vörösborral. Adja hozzá az olasz gyógynövényeket, s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, vaníliával, cukorral, tejjel, végül a szódabikarbónás rizsliszttel. A gofrisütőt érdemes minden egyes sütés előtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű