50 g szárított csicseriborsó (44 g ch/100 g)
1 ek. olívaolaj
1 ek. fűszer vegyesen ( nálam só, római kömény, fokhagymagranulátum, pirospaprika, tarkabors, chili por)
Háromszoros vízmennyiségbe beáztatom a csicseriborsót egy éjszakára.
➋ Minimum 12 óra elteltével lecsepegetetem és leitatom róla a nedvességet.
➌ Elkeverem az olívaolajat a fűszerekkel, majd alaposan beleforgatom a csicseriborsót.
➍ Eloszlatom a fűszeres csicseriborsót egy tepsiben és aranybarnára sütöm.
180 fok, 20-30 perc.
Addig amíg aranybarna nem lesz.
Tipp• Ha konzerves csicseriborsóból készítjük, megspóroljuk az áztatási időt.
22 g lassan felszívódó szénhidrát van a fenti mennyiségben, ez két fő utóvacsorájának megfelelő adag. Nem nagy mennyiség, szóval biztosan nem tart ki a film végéig, de legalább egészséges és több a semminél
A cukkiniket uborkaszeletelőn vékony karikákra vágom. Vastag aljú grillserpenyőbe pici olajat öntök, felforrósítom, rádobom a cukkinikarikákat, enyhén fűszerezem, gyors kevergetés...
Elkészítési idő: 60 perccukkinis finomság.Hozzávalók.1 hagyma,2 db paprika,1 kisebb cuA bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket i...
Elkészítési idő: 45 PERCElőször megmossuk alaposan a 2 cukkinit, a két végét levágjuk. Hosszában vékonyan felszeleteljük, s besózzuk a szeleteket, egymásra helyezzük őket, állni hagyjuk, ettől puhul, s m...
Elkészítési idő:A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük...
Elkészítési idő: 40 perc