50 g szárított csicseriborsó (44 g ch/100 g)
1 ek. olívaolaj
1 ek. fűszer vegyesen ( nálam só, római kömény, fokhagymagranulátum, pirospaprika, tarkabors, chili por)
Háromszoros vízmennyiségbe beáztatom a csicseriborsót egy éjszakára.
➋ Minimum 12 óra elteltével lecsepegetetem és leitatom róla a nedvességet.
➌ Elkeverem az olívaolajat a fűszerekkel, majd alaposan beleforgatom a csicseriborsót.
➍ Eloszlatom a fűszeres csicseriborsót egy tepsiben és aranybarnára sütöm.
180 fok, 20-30 perc.
Addig amíg aranybarna nem lesz.
Tipp• Ha konzerves csicseriborsóból készítjük, megspóroljuk az áztatási időt.
22 g lassan felszívódó szénhidrát van a fenti mennyiségben, ez két fő utóvacsorájának megfelelő adag. Nem nagy mennyiség, szóval biztosan nem tart ki a film végéig, de legalább egészséges és több a semminél
A gyalult tököt megsózzuk, és állni hagyjuk 0,5 órát. Ha kiengedte a levét, akkor kicsavarjuk, és egy tálba tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. 2 dkg zsiradékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍGY KÉSZÍTJÜK EL 1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Szórd a keverőtálba a lisztet, sütőport, főszereket, és kutyuld össze őket. 2. Forrósíts olajat a (jó kis) serpenyőbe, és erő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA felkockázott gyümölcsöket egy nagy tálba dobáltam. Egy másik, kisebb tálkában összevegyítettem az öntetet: egy citrom vagy lime levét és egy-két ek. mézet, majd a gyümölcsökre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű