menu

Családireceptkönyv.hu

Sült csicseriborsó - nasi


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 g szárított csicseriborsó (44 g ch/100 g)
1 ek. olívaolaj
1 ek. fűszer vegyesen ( nálam só, római kömény, fokhagymagranulátum, pirospaprika, tarkabors, chili por)

Elkészítés:


Háromszoros vízmennyiségbe beáztatom a csicseriborsót egy éjszakára.

➋ Minimum 12 óra elteltével lecsepegetetem és leitatom róla a nedvességet.
➌ Elkeverem az olívaolajat a fűszerekkel, majd alaposan beleforgatom a csicseriborsót.
➍ Eloszlatom a fűszeres csicseriborsót egy tepsiben és aranybarnára sütöm.

180 fok, 20-30 perc.
Addig amíg aranybarna nem lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp• Ha konzerves csicseriborsóból készítjük, megspóroljuk az áztatási időt.
22 g lassan felszívódó szénhidrát van a fenti mennyiségben, ez két fő utóvacsorájának megfelelő adag. Nem nagy mennyiség, szóval biztosan nem tart ki a film végéig, de legalább egészséges és több a semminél

Sült csicseriborsó - nasi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Köretek, Paleolit, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott zeller sajtos bundában
Rántott zeller sajtos bundában

Előkészítés: A zellert alaposan megmossuk, sós vízben-egészben megfőzzük. Elkészítés: A zellert meghámozzuk, karikákra vágjuk. Befűszerezzük, ételízesítővel, sóval,,borssal. Hagyj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Gombával töltött káposzta recept
Gombával töltött káposzta recept

1. Apróra vágjuk a vöröshagymát, és olajban megdinszteljük. 2. A gombát lereszeljük, és hozzáadjuk a hagymához. Megsózzuk, így hamarabb enged levet a gomba. 3. A rizst is hozzáad...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avokádókrém
Avokádókrém

Az avokádót kikaparom, villával összetöröm, pici citromlével, sóval, borssal ízesítem és krémesre keverem. Pirítós kenyérre kenve tálalom.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis-sajtos puffancs – sütőben, zsiradék nélkül
Cukkinis-sajtos puffancs – sütőben, zsiradék nélkül

A hozzávalókat a szezámmag kivételével összekevertem, és hagytam állni kb. 30 percig. Ekkor púpos evőkanálnyi adagokból vizes kézzel golyókat formáztam, szezámmagba forgattam, és k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk