50 g szárított csicseriborsó (44 g ch/100 g)
1 ek. olívaolaj
1 ek. fűszer vegyesen ( nálam só, római kömény, fokhagymagranulátum, pirospaprika, tarkabors, chili por)
Háromszoros vízmennyiségbe beáztatom a csicseriborsót egy éjszakára.
➋ Minimum 12 óra elteltével lecsepegetetem és leitatom róla a nedvességet.
➌ Elkeverem az olívaolajat a fűszerekkel, majd alaposan beleforgatom a csicseriborsót.
➍ Eloszlatom a fűszeres csicseriborsót egy tepsiben és aranybarnára sütöm.
180 fok, 20-30 perc.
Addig amíg aranybarna nem lesz.
Tipp• Ha konzerves csicseriborsóból készítjük, megspóroljuk az áztatási időt.
22 g lassan felszívódó szénhidrát van a fenti mennyiségben, ez két fő utóvacsorájának megfelelő adag. Nem nagy mennyiség, szóval biztosan nem tart ki a film végéig, de legalább egészséges és több a semminél
1. A karfiolt vágd ketté, majd a középső felületeiről ujjnyi vastag szeleteket vágj le. Úgyelj arra, hogy a karfiol közepéből vágd ezeket a szeleteket, hogy a torzsa szépen összeta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, megkenjük kevés olajjal, ráfektetjük a sajtot. A tetejét is lekenjük olajjal, majd a 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg enyhe szín...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leszűrt lencsét bő vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A menta leveleit lecsipkedjük, néhány levélkét félreteszünk, a többit felaprítjuk, majd simára keverjük a joghurttal, tov...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Először készítsd elő a zöldségeket: a padlizsánokat mosd és hámozd meg, vágd kb. 1 cm vastag szeletekre és besózva tedd félre. A vöröshagymákat vágd ketté majd szeletelt vékonyra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű