2 fej hagyma
1 kg paprika /fele csípős/
1 kg paradicsom
olaj
só
A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a feldarabolt paradicsomot, picit sózzuk, pár percig pároljuk fedő alatt, hogy levet engedjen. Utána hozzáadjuk a felszeletelt paprikát. Készre főzzük. Ha kell utánasózzuk. Friss kenyérrel kínáljuk
Én kicsit több paradicsomot használok, mint a receptben van, mert mi úgy szeretjük, ha jó szaftos.
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ha már elnyerte a kellő áll...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűcsirkecombot picit vastagabb csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A lábasban visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott sza...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesElőször készítsük el a gombát: Tisztítsuk meg a hagymát, öntsük rá a vizet és 3 percig pároljuk. Közben mossuk meg és aprítsuk fel a gombát. Ha a hagyma megpárolódott, adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízlete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű