20 dkg. bacon
40 dkg. darált sertéshús
10 dkg. csavart tészta
15 dkg. krémsajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, bazsalikom, petrezselyem
0,5 dl olaj
A tésztát előre meg kell főzni. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a végén a petrezselymet, bazsalikomot. Összekeverem a többi fűszerrel, darált hússal. Őzgerinc formát kibélelem a szalonna csíkokkal, úgy hogy fedjék egymást és a forma szélén lógjanak ki. Beletöltöm a darált húst úgy, hogy a közepén elférjen a tészta és a krémsajt. A tészta tetejére ismét darált hús kerül, majd a lelógó szalonna csíkokkal teljesen befedem. 190 fokos sütőben 35 perc alatt ropogósra sül, a formából kiborítva szeletelhető. Zöld salátával, olajbogyóval tálalható.
1. Rizs elkészítése: víz enyhe forralása, a só, a sáfrány és a leveskocka feloldása, a rizs hozzáadása, elkeverése, majd alacsony lángon való főzése/párolása kb. 30 percen át, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit felkarikázzuk, majd olajban megpirítjuk. Amikor szépen megpirult ráöntjük a tejfölt, amit előtte összekevertünk fűszerekkel. A fűszerezés mindenkinek az ízlésére van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarfiolt ételízesítős vízben puhítjuk. A darált pulykamellet a felforrósított olajban, előre pirított hagymára tesszük. Fűszerezzük, és mint a pörköltet megfőzzük. Karfiol felét o...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes1. A csirkemellfilét a fentebb leírtak alapján előkészítjük 2 órával a tészta elkészítése előtt. 2. A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük. 3. A szezá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű