menu

Családireceptkönyv.hu

Csülkös káposzta cserép edénybe.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


* kb 60-70 dkg hátsó csülök

* 2 sertésköröm

* 5-10 dkg csíkokra vágott bacon (ki is maradhat)

* kis darab füstölt kolbász

* 1,5 kg savanyú káposzta

* 2 kisebb vöröshagyma

* 2 gerezd fokhagyma

* só, bors, fűszerpaprika

* 1 zöldpaprika

* 1 paradicsom

* olaj vagy sertészsír

* 5-6 ek gersli (árpagyöngy)

Elkészítés:


1. Pörkölt alapot készítünk: olajon, vagy zsíron megdinszteljük a

felaprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát és a

felkockázott paradicsomot, rádobjuk a felkockázott csülökhúst, a félbevágott

sertéskörmöt és a csíkokra vágott bacon szalonnát. Az egészet együtt

pároljuk egy rövid ideig…

2. A beáztatott cserépedénybe lerakjuk a megmosott savanyú káposzta

felét, ráöntjük a pörköltet. A tetejére rakjuk a káposzta másik felét.

Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Lehet rátenni kolbászt, erős

paprikát….darabolt paradicsomot. Hideg sütőbe tesszük, 15 percig csak

60 fokra teszem….utána:

3. Légkeveréses sütőben kb. 140 fokon 90 percig főzzük, majd

hozzáadunk 5-6 ek gerslit (árpagyöngy). Felöntjük annyi (meleg ) vízzel,

hogy ellepje és 160 fokon további 90 perc alatt készre főzzük.

A víz mennyiségét közben lehet pótolni, ha szükséges.

(csak óvatosan, nehogy elpattanjon a cserépedény.)

Csülkös káposzta cserép edénybe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tepsis tócsni, lapcsánka
Tepsis tócsni, lapcsánka

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, kevés olajon pirítsuk aranysárgára. Hagyjuk kihűlni, közben a hámozott burgonyát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki. Szitáljuk hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Juhtúróval töltött gomba (Sóbors)
Juhtúróval töltött gomba (Sóbors)

A gombák szárait tördeljük ki, mossuk meg a kalapokkal együtt. A kalapokat hámozzuk meg, a szárak végét vágjuk le. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk egészen apróra. A szárakat i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Quinoa burrito
Quinoa burrito

10 dkg quinoát jól öblíts át, egy mikrózható tálban öntsd nyakon egy bögre vízzel, takard le, és öt percre tedd a mikróba (ezalatt kb. a víz felét felszívja). Keverd meg, és tedd v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Krémes-ropogós tepsis krumpli
Krémes-ropogós tepsis krumpli

1. A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk. (Héjával együtt használjuk fel.) 2. A lilahagymát meghámozzuk, majd mindkettőt konyhai robotgépben, va...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk