Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csülkös káposzta cserép edénybe.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


* kb 60-70 dkg hátsó csülök

* 2 sertésköröm

* 5-10 dkg csíkokra vágott bacon (ki is maradhat)

* kis darab füstölt kolbász

* 1,5 kg savanyú káposzta

* 2 kisebb vöröshagyma

* 2 gerezd fokhagyma

* só, bors, fűszerpaprika

* 1 zöldpaprika

* 1 paradicsom

* olaj vagy sertészsír

* 5-6 ek gersli (árpagyöngy)

Elkészítés:


1. Pörkölt alapot készítünk: olajon, vagy zsíron megdinszteljük a

felaprított hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát és a

felkockázott paradicsomot, rádobjuk a felkockázott csülökhúst, a félbevágott

sertéskörmöt és a csíkokra vágott bacon szalonnát. Az egészet együtt

pároljuk egy rövid ideig…

2. A beáztatott cserépedénybe lerakjuk a megmosott savanyú káposzta

felét, ráöntjük a pörköltet. A tetejére rakjuk a káposzta másik felét.

Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Lehet rátenni kolbászt, erős

paprikát….darabolt paradicsomot. Hideg sütőbe tesszük, 15 percig csak

60 fokra teszem….utána:

3. Légkeveréses sütőben kb. 140 fokon 90 percig főzzük, majd

hozzáadunk 5-6 ek gerslit (árpagyöngy). Felöntjük annyi (meleg ) vízzel,

hogy ellepje és 160 fokon további 90 perc alatt készre főzzük.

A víz mennyiségét közben lehet pótolni, ha szükséges.

(csak óvatosan, nehogy elpattanjon a cserépedény.)

Csülkös káposzta cserép edénybe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sólet csülökkel
Sólet csülökkel

A babot és a csülköt előző este beáztatjuk. Másnap a leszűrt babot összekeverjük az árpagyönggyel. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, belekeverjük a...

Elkészítési idő: 5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkini lasagne (Annuskám)
Cukkini lasagne (Annuskám)

A 3 evőkanál olajat felhevítjük egy nagy méretű lábosban és a darált hús magas lángon megpirítjuk. Közben meghámozzuk és lereszeljük a hagymát, répát, zellert, gombát és a fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizses hús
Rizses hús

Én kuktában szoktam készíteni. Az olajon megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd rádobom a paprikát, paradicsomot és megpárolom, ráteszem a pirospaprikát, borsot, paradicsom pürét é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült hús cseresznyemártással (paleo)
Sült hús cseresznyemártással (paleo)

A cseresznyét a borral, a fűszerkeverékkel, a citrom levével, csipetnyi sóval és az édesítővel felforraljuk. Pár percig főzzük, ezalatt a bor alkoholtartalma (70 fok fölötti hevíté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk