1 csomag tészta
30 dkg sonka
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál tejföl
5 dkg ementáli
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi oregánó
friss bazsalikom
olaj
só, bor
A tésztát sós vízben kifőzzük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajban megsütjük, majd törlőkendőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A tejszínt és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a sonkát és a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk és lassú tűzön felmelegítjük. A tésztát leszűrjük és hozzákeverjük a szószhoz, megszórjuk a reszelt sajttal és az oregánóval, bazsalikommal. Melegen tálaljuk.
A rizst feltesszük főni. A hagymát, husit, aszalt paradicsomot feldaraboljuk. Egy edényben üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a húst, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, s a lebbencstésztát benne aranysárgára sütjük. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, és összesütjük. Sózzuk, paprikázzuk, s két...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A fokhagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajb...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomos húsgombóc elkészítéséhez a megtisztított, felaprított hagymát a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a rizst és a tojást, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű