1 kg sertéslapocka vagy -comb
10 dkg húsos szalonna
2 közepes vöröshagyma
2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
1 teáskanálnyi őrölt kömény
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagy tv paprika
2 paradicsom
só, frissen őrölt bors
zsiradék
A húst tisztítsd meg alaposan, és vágd egységes méretű - nagyjából 1,5x1,5 centis - kockákra, aztán tedd egy kicsit félre. A szalonnát is darabold fel, majd a hagymát is. Egy mély serpenyőben vagy egy közepes lábasban olvaszd zsírjára a szalonnát, add hozzá a zsiradékot, majd fonnyaszd meg a hagymát. Amikor szép üveges, add hozzá a húst a köménnyel együtt, keverj rajta párat, majd add hozzá a pirospaprikát, ügyelve, hogy le ne égjen. Sózd és borsozd kedvedre, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, de az se baj, ha nem teljesen merülnek el a húsdarabok.
Ezután darabold fel a tv paprikát és a paradicsomot, és add a többiekhez. Hagyd, hogy együtt szépen megfőjenek. Amikor már kezd puhulni a hús, a fokhagymákat darabold fel, és keverd az ételhez. Mielőtt leveszed a tűzről, még kóstold meg, és utólag sózd, borsozd, ha szükséges, ezután már tálalhatod is.
A parasztkolbász bőrét hosszában bevágjuk és leszedjük, hogy csak a töltelék maradjon. A töltelékhez adjuk a mustárt, vajat, tejfölt és borsot. (Sót szándékosan nem írtam, mert a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször főzd meg a barna rizst 2,5-szörös vízben (kb. 40 perc). A főtt barna rizst tedd lefedve félre. Kevés zsiradékon párold meg a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, majd add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kezdj azzal, hogy leöntöd a csicseriborsót a konzervből, majd alaposan öblítsd le hideg víz alatt. 2. Vágd fel a kígyóuborkát, kaliforniai paprikát és paradicsomot apró kockákr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellereket meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hámozatlan fokhagymagerezdekkel együtt egy kisebb műanyag zacskóba töltjük. Hozzáöntünk egy kevés olívaolajat, sót, borsot és alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű