menu

Családireceptkönyv.hu

Csőben sült karfiol


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg karfiol
5 dl tej
1 ek vaj
3-4 ek liszt
15 dkg kemény sajt

szerecsendió
2 db tojás

Elkészítés:




A karfiolt megtisztítjuk, és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, egy kevés citromlé kíséretében.
Leszűrjük, és kivajazott jénai tál aljára rakosgatjuk.
Elkészítjük a besamelt. 2 ek vajat hevítünk, lisztet keverünk bele, majd felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük. Ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert a sajtot is belereszeljük, és jól összekeverjük.
Ha kihűlt, a két tojást is belekeverjük, szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, majd a karfiolra öntjük.
A tetejére is reszelünk egy kevés sajtot.
Forró sütőbe tesszük, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Felkockázva tálaljuk.

sütési hőfok: 180°C

Csőben sült karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Rakott mexikói zöldség
Rakott mexikói zöldség

A rizst sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Dobhatunk egy leveskockát is a főzővízbe. A zöldségkeveréket a vajon megpároljuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Csirkepogácsa tárkonyos mártásban
Csirkepogácsa tárkonyos mártásban

A kenyérhéját vékonyan levágjuk, kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük, a tejet ráöntjük, és hagyjuk, hogy jól magába szívja. A húst lemossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 Egyszerű Rizottó
Egyszerű Rizottó

Mindent melegíts össze egy lábasban és készen is vagy! (Ha van a fagyasztóban eltéve előre megfőzött barnarizsed illetve konzerv vagy szintén előre megfőzött csicseriborsód, akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Kolozsvári káposzta gerslivel
Kolozsvári káposzta gerslivel

A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, hogy harapható darabos legyen majd az ételben és nagyobb, forró serpenyőben (vagy vastag falú edényben) egy evőkanál olajra dobjuk, majd rögtön h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk