A karfiolt megblansirozzuk félpuhára vegetás vízben ezzel párhuzamosan elkészítjük a párolt rizst kB.50 dkg-ot.Egy serpenyőben lepirítjuk a darálthúst apróra vágott hagymával és fűszerezzük sóval,borssal,petrezselyemmel,fokhagymával és kakukkfűvel ha nem szereted tárkonnyal is lehet helyettesíteni!Felengedjük 1-2 dl. vízzel és 2 dl tejszínnel,ezt így ahogy van 10-15 percet rotyogtassuk még a hús megpuhúl.Egy magas falu tepsiben elkezdjük rétegezni az alapanyagok!Elsőnek egy réteg karfiol majd a rizs következik és a jöhet a ragu majd a maradék karfiol is mehet rá!Egy edénybe kikeverünk 6-8 dl tejszínt 3-4 tojássárgáját,pici sót,pici kakukkfűvet,petrezselymet és ezzel az egészet nyakon óntjük,megszórjuk sajttal gazdagon és már sűlhet is 180 fokos sütőben kB.40 percet szép pirosra!További szép napot kívánok!
olaj+hagyma--pírítom+fokhagyma+hús+liszt--pírítom+paradicsomlé+só+bors+cukor--főzőm. Tepsibe:margarin+morzsa+tészta+mártás+tejszínes keverék-->Sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk. Mikor már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó. Mikor kissé megpirultak, akkor fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA nokedlihez összekeverjük lisztet tojással vízzel és a sóval. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni amibe teszünk 1 ek sót. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A tésztát kifőzzük. A sajtot leresteljük. A tejjel elkeverjük a tejszínt, és feéforraljuk. A sajt felét mego...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű