400 g zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín (10%-os)
só
bors
tárkony
olaj
Egy kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük a borsót. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult a borsó, hozzáöntjük a tejszínt, fedő nélkül átforraljuk és a legvégén hozzáadjuk a tárkonyt.
Rizzsel összekeverjük és találjuk.
A szalonnát vékony szeletekre vágom, és üvegesre kisütöm. A kisült zsírhoz még egy kanál zsírt teszek, és felével egyenletesen meglocsolok egy nagy hőálló edényt. A burgonyát vékon...
Elkészítési idő:a krumpli adagot ízlésünknek és étvágyunknak megfelelően válasszuk ki. Főzzük meg a krumplikat, hámozzuk meg, majd tőrjük szét egy krumplinyomóval. Borsozzuk, sózzuk, majd alaposan...
Elkészítési idő:A csirke hús darabokat megpucolom, lemosom folyó víz alatt, tetszés szerint elvágom, és hideg vízbe rakom addig, amíg elkészítem a pörkölt alapot. Az olajat beleöntöm egy fazékba,...
Elkészítési idő: 15-20/perc