1 kg bab, nálam fejtős főleg ilyenkor, de ha száraz azt előző nap be kell áztatni, nekem rengeteg fejtős van fagyasztva én mindig azt használok, így biztos lehetek benn, hogy sosem zsizsikes.
1 kg savanyú káposzta
1 szép nagy húsos hátsó csülök, itt megszeretném jegyezni, hogy én friss csülköt használok, de ugyan olyan tökéletes füstölt hússal is.. ez már tényleg csak ízlés kérdése.
Mivel nekem a fejtős paszuly viszonylag gyenge nem azzal kezdem a főzést, aki szárazat használ az egy időben rakja oda a hússal, ha füstölt a hús nagyon óvatosan kell bánni a sóval, de mint én friss csülköt vettem azt raktam oda előbb főni, pár darab babér levelet és ehhez elsőre 3 teás kanál sót rakok, félig megfőtt a csülök akkor hozzá adom a babot.. ezzel együtt szinte készre főzöm... ezután adom hozzá a savanyú káposztát, és itt egy percre álljunk meg...nagyon sok receptben azt írják mossuk ki a káposztát, én soha nem mosom ki, ennek az ételnek fontos része a savanyú íz érzése, ha kimossuk akkor abból minden finom ízt kimosunk, szóval hozzá teszem a káposzta... kóstolom, ha kell utána sózom,... ekkor készítek egy rántást amibe a végén tejfölt is keverek, teljesen jó tejföl nélkül is, de mi így szeretjük, beleteszem a rántást, amit én mindig szűrön engedek bele, így biztosan nem lesz csomós.
Rántással együtt főzöm még pár percet és lehet tálalni.
ez az adag 10 literes fazékban fő
Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitésztánál vala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tészta hozzávalóit bedagasztottam, rugalmas, jól kezelhető tészta legyen. Kenyérsütőgépben kicsit kevesebb víz is elegendő hozzá. Kelesztőtálba tettem, hagytam duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztafejről lehántom egyenként a leveleket, és a torzsarészt egészen vékonyra vágom, így a levél könnyen hajlítható lesz. A gerslit folyóvízzel átmosom, sem beáztatni, sem el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is főzzük meg a burgonyát, majd pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd annyi lisztet, amennyi felveszi a nedvességet, így egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes