1-2 fej hagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 kg darált hús
1 kis paradicsomsűrítmény
2 konzerv bab
1 konzerv kukorica
víz
só
bors
majoránna
erős paprika
olaj
kevés szalonna
Az apróra vágott hagymát a szalonnával együtt olajon megpárolom.
Hozzárakom az elkapart fokhagymát, majd a darált húst és fehéredésig pirítom.
Hozzáteszem a paradicsom sűrítményt, felöntöm kis vízzel. Borsozom, fűszerezem és kevés erős paprikát.
Beleteszem a babot és összefőzöm, majd amikor kész hozzáadom a kukoricát, pár percig hagyom rotyogni és már kész is.
Tortilla chips-szel tálalom.
A babot, füstölt húst este beáztatjuk (külön!) Vastag aljú edénybe öntünk kevés olajat, rá a babot, a kockára vágott füstölt húst, a megmosott gerslit, hagymákat, pirospaprikát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk. A húst felkockázzuk, kicsit apróbb darabokra, mint a pörkölthöz. A káposztát megpucoljuk, a torzsáját kivágjuk, majd nagyobb kockára v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Dobhatunk egy leveskockát is a főzővízbe. A zöldségkeveréket a vajon megpároljuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A szalonnát kisebb kockára vágjuk és kisütjük a zsírját. 2. Egy jénait a szalonna zsírjával kikenünk. 3. A vizet egy nagyobb edénybe öntjük és belekeverjük a kukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű