1 csomag tészta
50 dkg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 tojás
15 dkg mozzarella
5 dkg füstölt sajt
20 dkg szalonna
1 teáskanálnyi rozmaring
petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a húst is. A tejfölt, a zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott mozzarellát összedolgozzuk. A tejfölös keverék felét ráöntjük a húsos tésztára és jól összeforgatjuk vele. A maradék tejfölhöz keverjük a tojást, majd az étel tetején elsimítjuk. 180 fokon sütjük 10- 12 percen át. Közben a szalonnát apróra vagdossuk és a füstölt sajtot is lereszeljük. Az étel tetejére szórjuk, majd erre kerül az apróra vagdosott petrezselyemzöld is és újabb 10 percen át sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni és szeletelhetjük.
Előkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés:...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet apró kockára vágjuk. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet a majonézt és a lisztet és ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon dinszteljük. A húst tetszés szerinti kockákra vágjuk. A húst a hagymán fehéredésig pirítjuk, közben keverjük. Ezután mennek rá a fűsze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A felaprított hagymát és fokhagymát olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst és a paprikát, és megpirítjuk. 2. Ráöntjük a bort és összeforraljuk 3. Beletesszük a fűszereket és a l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű