menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű sajtkrokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg trappista sajt
1 közepes tojás
1 púpos ek liszt
Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:


A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást.

Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.

Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk.

Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba.

Közepes lángon szép világos barnára sütjük.

A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket.

Majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

Azonnal, bármilyen mártogatóssal, akár sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Tipp:

Ma egy roppant egyszerű, finom és gyors ételt készítettem uzsonnára. Hihetetlen, de a sajt egyáltalán nem folyik szét a forró olajban sütéskor, ajánlom mindenkinek. Bár ez egy kis adag, két felnőtté talán, ezért vagy duplázni érdemes a mennyiséget, vagy egy tartalmasabb leves után kínálni akár csak egy kis mártogatós társaságában vagy egy finom főzelék feltétjeként.


Forrás: http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/08/egyszeru-sajtkrokett.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött csirkemell
Töltött csirkemell

Elkészítése: A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikát, paradicsomot karikákra vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelt bacont, füstölt sonkát, trappi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Camembert sajt diós panírban, áfonyával
Camembert sajt diós panírban, áfonyával

A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk raj...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veronika
Paprikás Krumpli
Paprikás Krumpli

1. Egy kevés zsíron elkezdjük pirítani a felkockázott fehér szalonnát, majd a zsírra dobjuk a felkarikázott kolbászok felét, és ezt is megpirítjuk. 2. Amikor kész, kiszedjük a ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a tarhonyát és kissé megpirítjuk., Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd pár percig együtt sütjük tovább. Az edényt lehúzzuk a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk