2 sütőtök
5-6 szem dió
3-4 evőkanál olíva olaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb sárgarépa
2 szál kakukkfű
2 teáskanál oregano
400 g darált hús
3 evőkanál paradicsomszósz
120 ml húsleves (készíthetjük húsleveskockából is)
só, bors
Mossuk meg a sütőtököket, vágjuk félbe és szedjük ki a magokat belőle kanál segítségével. Béleljünk ki tepsit sütőpapírral és vágott felükkel felfelé helyezzük őket bele.
Amelyik félbevágott tök nagyon inognak, úgy az aljáról vágjunk le fél centiméternyit, hogy egyenletes legyen az alja. Nem jó, ha felborul, és még meg is kell töltenünk őket.
Egy evőkanál olívaolajban keverjünk el 1 teáskanál sót és kenjük meg a tököket. 160 fokon süssük őket 35-40 percig. Amikor elkezd megbarnulni a teteje, lefedhetjük alufóliával. Süssük teljesen puhára.
A töltelékhez először vékony olajon pirítsuk meg az apró kockára vágott hagymát, majd a darált húst. Közben pucoljuk meg a fokhagymát, törjük össze. Pucoljuk meg a sárgarépát és vágjuk apró kockákra. Kakukkfűvel (aki nem szereti, elhagyhatja) és oreganoval szórjuk meg, jól keverjük össze. A diót vágjuk durva darabokra és szintén keverjük hozzá a fokhagymás, sárgarépás alaphoz. Amin t a darált hús leve elpárolog, és a hús elkezd pirulni, adjuk hozzá a diós, sárgarépás keveréket. Forgassuk át.
Ezt követően öntsük fel paradicsomszósszal és adjunk hozzá 120 ml húslevest. Főzzük puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Ízesítsük még sóval, borssal. Főzés közben a lé nagy része el fog párologni.
Már csak bele kell töltenünk a készre sült sütőtökökbe a darált húsos tölteléket.
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük egy nagy tálba. A hagymát apróra vágjuk és az összes többi hozzávalóval együtt a krumplihoz adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűolaj+hagyma-párolom+paprika+gomba+tejfölös lisztes hab+mustár.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozva és karikára vágva feltesszük sós vízben főni. A szalonnát/bacont kis kockákra vágjuk, és egy akkora lábosba, amibe majd a hús is belefér, elkezdjük sütni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat tisztítsuk meg. A gombát vágjuk szeletekre, a megpucolt vöröshagymát finomra. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a májakat, majd pirítsuk barnára mindkét old...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű