2 sütőtök
5-6 szem dió
3-4 evőkanál olíva olaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb sárgarépa
2 szál kakukkfű
2 teáskanál oregano
400 g darált hús
3 evőkanál paradicsomszósz
120 ml húsleves (készíthetjük húsleveskockából is)
só, bors
Mossuk meg a sütőtököket, vágjuk félbe és szedjük ki a magokat belőle kanál segítségével. Béleljünk ki tepsit sütőpapírral és vágott felükkel felfelé helyezzük őket bele.
Amelyik félbevágott tök nagyon inognak, úgy az aljáról vágjunk le fél centiméternyit, hogy egyenletes legyen az alja. Nem jó, ha felborul, és még meg is kell töltenünk őket.
Egy evőkanál olívaolajban keverjünk el 1 teáskanál sót és kenjük meg a tököket. 160 fokon süssük őket 35-40 percig. Amikor elkezd megbarnulni a teteje, lefedhetjük alufóliával. Süssük teljesen puhára.
A töltelékhez először vékony olajon pirítsuk meg az apró kockára vágott hagymát, majd a darált húst. Közben pucoljuk meg a fokhagymát, törjük össze. Pucoljuk meg a sárgarépát és vágjuk apró kockákra. Kakukkfűvel (aki nem szereti, elhagyhatja) és oreganoval szórjuk meg, jól keverjük össze. A diót vágjuk durva darabokra és szintén keverjük hozzá a fokhagymás, sárgarépás alaphoz. Amin t a darált hús leve elpárolog, és a hús elkezd pirulni, adjuk hozzá a diós, sárgarépás keveréket. Forgassuk át.
Ezt követően öntsük fel paradicsomszósszal és adjunk hozzá 120 ml húslevest. Főzzük puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Ízesítsük még sóval, borssal. Főzés közben a lé nagy része el fog párologni.
Már csak bele kell töltenünk a készre sült sütőtökökbe a darált húsos tölteléket.
A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A hagymát is tisztítom, aprítom. A húst megmosom, kockákra vágom. A babot is jól átmosom. A zsíron megpirítom a hagymát, jöhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPácolás: A hagymát karikára vágom és a többi hozzávalóval felforralom, amit aztán a pácolandó vadra öntök. Pácolási idő: 2 nap. Pörkölt: A zsírban kiolvasztom a felkockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt összekeverem a zúzott fokhagymával és krémsajttal. A burgonyát és a hagymát megtisztítom, majd felszeletelem. Egy tűzálló tepsit olajjal kikenek, majd egy sor krumpl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű