menu

Családireceptkönyv.hu

Tojással töltött burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db burgonya
20 dkg sonka
3 db főtt tojás
15 dkg trappista sajt
3 ek. Tejföl
só, bors

Elkészítés:


Mosd meg a krumplit, majd héjastól sós vízben főzd meg őket.
Ha megfőtt, öntsd le róla a vizet és hagy kihűlni.
Amikor már nem forró, óvatosan szedd le a héját, vágd ketté és kanalazd ki a belsejét.
Ezután kend át olajjal félbevágott krumplikat, majd helyezd tepsibe. Készítsd el a tölteléket a következőképpen.
Keverd el a tejfölt, a sonkát és a villával összetört tojást a reszelt sajt felével, majd ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal.
Mielőtt megtöltenéd a krumplit, sózd meg őket.
Ezután kanalazz bele a sonkás, sajtos, tejfölös keverékből.
A sajt másik felével szór meg a töltött krumplit.
Előre felfűtött sütőben 15-20 perc alatt készre sül az étel.

Tojással töltött burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos csicseriborsó ragu
Paradicsomos csicseriborsó ragu

A csicseriborsót (ha nem konzerv) egy éjszakára beáztatjuk, áztatólevét leöntjük, és jó alaposan megmossuk. Egy lábosba öntjük, és annyi sós vízben, hogy ellepje, megfőzzük (25-30...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puliszkagombóc
Puliszkagombóc

1. 1 liter vizet felforralunk a sóval, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricalisztet. Állandó kavarás mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. 2. Tűzről levesszük, lefedjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rakott karfiol, hús nélkül
Sajtos rakott karfiol, hús nélkül

A karfiolt sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is felrakjuk főni. Mikor a karfiol elkészült a felét kivajazott hőálló edénybe tesszük. A tojásokat felszeleteljük és ráhalmozzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zúza és szívpörkölt
Zúza és szívpörkölt

A kuktában a füstölt szalonnát kockára vágom és kiolvasztom a zsírját, amire rádobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megpirítom. A feldarabolt zúzát, szívet is rádobom, meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk