10 db burgonya
20 dkg sonka
3 db főtt tojás
15 dkg trappista sajt
3 ek. Tejföl
só, bors
Mosd meg a krumplit, majd héjastól sós vízben főzd meg őket.
Ha megfőtt, öntsd le róla a vizet és hagy kihűlni.
Amikor már nem forró, óvatosan szedd le a héját, vágd ketté és kanalazd ki a belsejét.
Ezután kend át olajjal félbevágott krumplikat, majd helyezd tepsibe. Készítsd el a tölteléket a következőképpen.
Keverd el a tejfölt, a sonkát és a villával összetört tojást a reszelt sajt felével, majd ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal.
Mielőtt megtöltenéd a krumplit, sózd meg őket.
Ezután kanalazz bele a sonkás, sajtos, tejfölös keverékből.
A sajt másik felével szór meg a töltött krumplit.
Előre felfűtött sütőben 15-20 perc alatt készre sül az étel.
A tojásokat a sóval habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a cukrot, kicsit összedolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a szódát. Telje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA toast kenyérszeletek kérgét vágjuk le, nem lesz rá szükségünk. Kicsit szaladjunk át rajtuk sodrófával, hogy simábbak és puhábbak legyenek. A kenyerek egyik végére kenjünk vastaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk és egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kb 1 ek harissával és egy kevés római köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, hogy ell...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tepsit kikenünk olajjal. Elrendezzük benne a kenyér szeleteket. A tejfölből, a tojásból, a fokhagymával, ízlés szerint sózva, borsozva egy masszát keverünk....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű