menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos rakott karfiol


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1-2 ek kókuszzsír/házi zsír
• 4-6 ek zabpehelyliszt
• 1 bögre köles
• só, bors, szerecsendió
• 1 közepes fej karfiol
• 1-2 vöröshagyma
• fokhagyma ízlés szerint (1 gerezdtől a 3 fejig... )
• 0,5 kg friss spenót (vagy egy csomag mirelit - tudom, nem a legtökéletesebb, de nagyon leegyszerűsíti a főzést, és persze mindig elérhető)
• lenmag, szezámmag a tetejére

Elkészítés:


1. A zsírt megolvasztom, belekeverem a zabpehelylisztet, felöntöm vízzel, közben kézi habverővel kevergetem, hogy össze ne csomósodjon. Amolyan "vizes besamel" lesz belőle. Fűszerezem ízlés szerint, én sót, borsot és szerecsendiót tettem bele.
2. A spenótot megtisztítom, párolom, pürésítem, vagy felolvasztom a fagyasztott pürét, és beleteszem a "besamelbe". Az egész szószt egy kizsírozott hőálló tálba öntöm.
3. A karfiolt felbarabolom, a hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom. Ezeket, a bögre kölest, és három bögre vizet hozzákavarom a szószhoz a tálban, és beteszem a sütőbe.
4. Kb fél óra múlva, amikor már nem annyira levesszerű, megszórom a tetejét szezám- és/vagy lenmaggal. Miután ezek is megpirultak, készen is van!
Ez így egy "mindenmentes" recept, de természetesen itt is vannak "turbózási" lehetőségek: a besamelt lehet tejjel készíteni, vagy csak egy kis tejszínnel, tejföllel dúsítani, tojást vagy sajtot is lehet bele tenni, esetleg sajttal megszórni a tetejét. Karfiol helyett lehet más zöldségeket használni, vagy ha gombát is teszünk bele, akkor sokkal laktatóbb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Francia rakott burgonya
Francia rakott burgonya

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A szalonnát kockázzuk föl, a hagymát vágjuk apróra. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprikát kisebb darabokra, vagy szeletekre. A kolbászt szeleteljük fel. Kevés olajon pirítsuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott karaj
Rakott karaj

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés olajon elősütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkeverjük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Brokkolis-sütőtökös pite (quiche)
Brokkolis-sütőtökös pite (quiche)

Tegyük a lisztet egy tálkába, vágjuk rá a jéghideg vajat vagy Rama-t, sózzuk meg, majd kezünkkel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a vizet és gyúrjuk cipókká. Felhasználásig tartsuk hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk