A gubához
10 db kifli
20 dkg mák
30 dkg cukor (kristály, de elég 10 dkg is)
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1 marék mazsola (ízlés szerint)
1.5 l tej
1 ek margarin
2 ek zsemlemorzsa
A turbózáshoz
10 dkg cukor (kristály)
10 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál vanília aroma (vagy fél vaníliarúd)
30 ml rum
5 dkg aszalt gyümölcsök
A tetejére
2 db tojásfehérje
5 csomag vaníliás cukor
1 ek porcukor (ízlés szerint)
A kiflit széles karikára vágjuk. A tejből a tojások cukorral elkevert sárgájával, a vaníliával, a megmaradt rummal, a vaníliás cukorral madártejszerű főzetet forralunk.
Egy nagy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. A forró madártejbe szűrőszerű lyukacsos kanálon belemártjuk a kiflikarikákat, hagyjuk, hogy néhány pillanatig magukba szívják a nedűt.
A jénaiba egy sort rakunk belőle. Erre darált és cukorral vegyített mákot rétegzünk, majd mazsolával is meghintjük. Addig ismételgetjük, amíg a kifli elfogy. Eddigre illik a madártejnek is kifogynia, ha még maradna belőle, óvatosan, egyenletesen csurgassuk a guba tetejére.
A két tojásfehérjéből és a porcukorból habot verünk, majd betakarjuk vele a tálban lévő gubát. A tetejére még egy kis cukrot is hinthetünk, a sütéskor szépen karamellizálódik a tetején.
Az egészet előmelegített sütőben sütjük (amíg a hab egy kis halványbarnás árnyalatot kap).
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst, az előző este beáztatott babot, felöntjük...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesMindent összekeverve, a combokat belehelyezni és legalább egy napot pácolni. 200 fokon alufoliás tepsibe megsütni,
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a brokkolit sós vízben megfőzzük, ezután felszeleteljük és egy kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A hagymát kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felszelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc. Mikor elforrt a ri...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű