35 dkg tehéntúró
35 dkg finomliszt
3 db tojás
só, bors - ízlés szerint
kb 1.5 dl viz - a tészta sűrűségétől függően
14 dkg kolozsvári szalonna, vagy sima szalonna, vagy kockázott bacon
3 evk zsiradék
1 nagyobb vöröshagyma - több is lehet, ha szeretjük a sült hagymát
2.5 dl tejföl - több is lehet
5 dkg trapista sajt
A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojással, sóval, vízzel galuskatésztát készítünk. ( Kézi robotgép dagasztójával egyszerűbb ).
A szalonnát megpirítjuk, a hagymát szálasra vágjuk és a szalonna zsírban megpirítjuk. ( Én mindent mikroban csinálok . )
A galuskát kifőzzük. Lecsepegtetjük.
Egy tepsit kizsírozzuk, összekeverünk mindent és beleöntjük.
Kicsit sütjük egyben, majd meglocsoljuk tejföllel, kicsit sül, és megszórjuk sajttal.
Pirosra sütjük. Sütési hőfok: 190, alu-felül sütés.
A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit főzd meg héjában, a tojást pedig keményre. Ha készen vannak, hámozd meg őket, és szeleteld körülbelül egyforma vastagságúra. Egy jénai tálat vajazz ki, rétegezz az aljáb...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűegy mikrózható tálba vizet kell tenni, bele ütni egy tojást és 700W 1,5percig, 800W 1percig mikrózni? és kész is vagy: 1. lépés: Töltsük meg a bögrét félig vízzel. 2. lépés:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk. A zöldségeket megtisztítjuk és összedaraboljuk. A könnyebben megsülő zöldségeket vastagabb, a keményebbeket véko...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű