Családireceptkönyv.hu

Hagymás-túrós galuska


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg tehéntúró
35 dkg finomliszt
3 db tojás
só, bors - ízlés szerint
kb 1.5 dl viz - a tészta sűrűségétől függően
14 dkg kolozsvári szalonna, vagy sima szalonna, vagy kockázott bacon
3 evk zsiradék
1 nagyobb vöröshagyma - több is lehet, ha szeretjük a sült hagymát
2.5 dl tejföl - több is lehet
5 dkg trapista sajt

Elkészítés:


A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojással, sóval, vízzel galuskatésztát készítünk. ( Kézi robotgép dagasztójával egyszerűbb ).
A szalonnát megpirítjuk, a hagymát szálasra vágjuk és a szalonna zsírban megpirítjuk. ( Én mindent mikroban csinálok . )
A galuskát kifőzzük. Lecsepegtetjük.
Egy tepsit kizsírozzuk, összekeverünk mindent és beleöntjük.
Kicsit sütjük egyben, majd meglocsoljuk tejföllel, kicsit sül, és megszórjuk sajttal.
Pirosra sütjük. Sütési hőfok: 190, alu-felül sütés.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Bolognaival töltött dagadó
Bolognaival töltött dagadó

A dagadót előkészítem sózom és borsozom kívül és belül majd félreteszem. Közben már odateszem a tészta főzővizét amit alaposan megsózok, amikor felforrt beleteszem a tésztát és újr...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Sült spárga
Sült spárga

Kapcsold be a sütő grillezőjét. Rakd a vajat egy közepes méretű sütésálló serpenyőbe, majd olvaszd meg a grill alatt. Ezután add hozzá a törött pirospaprikát, a fokhagymát, a hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta gerslivel avagy árpagyöngy-gyel
Töltött káposzta gerslivel avagy árpagyöngy-gyel

A káposztafejről lehántom egyenként a leveleket, és a torzsarészt egészen vékonyra vágom, így a levél könnyen hajlítható lesz. A gerslit folyóvízzel átmosom, sem beáztatni, sem el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kolbászos krumplikazal
Kolbászos krumplikazal

A krumplit hámozd meg, mosd meg, töröld szárazra, gyaluld le káposztareszelőn és - apránként szórva - keverd hozzá a lisztet. A virslit és a kolbászt nyúzd meg, karikázd fel, a son...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk