50 dkg burgonya
4 evőkanál liszt
1 teáskanálnyi vaj
só, bors
6 virsli
2 evőkanál paradicsomszósz
A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát 12 részre osztjuk. Közben a virsliket kettőbe vágjuk és leszedjük a bőrét. Minden darab tésztát kinyújtunk, vagy kézzel ellapítunk. Kicsit ragadni fog, de ettől nem kell megijedni, lisztezzük be a nyújtódeszkát. A tészta közepére egy fél virslit teszünk és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli. Ezt követően forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot, majd átkenjük a paradicsomszósszal és melegen fogyasztjuk.
A rizst annyi vízbe felrakni, ami ellepi és sót, és a vajat belerakjuk. Ha a vizet felszívta, hozzáöntjük a tejet, és jó sűrűre főzzük,kihűtjük. A cukrot, a citrom héját és a tojás...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesPitetészta:20 dkg lisztfél kk só13 dkg vaj (jéghideg)1 ek víz (jéghideg)Töltelék:25 dkg gomba1 gerezd fokhagyma6 dkg sajt (cheddar vagy gouda)4 darab tojás (L-es)2,5 dl tej40 g par...
Elkészítési idő: 15 perc+1 óra Nehézség: KönnyűA füstös-gombáshoz A gombát megpucoljuk, megmossuk, a tönköt-kalapot jól összekaszaboljuk. Serpenyőbe tesszük, 5-10 perc alatt megfőzzük. Útközben öntjük rá a tejszínt, és fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejbegríz A tejből a búzadarából, cukorból, vanillincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű