50 dkg burgonya
4 evőkanál liszt
1 teáskanálnyi vaj
só, bors
6 virsli
2 evőkanál paradicsomszósz
A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát 12 részre osztjuk. Közben a virsliket kettőbe vágjuk és leszedjük a bőrét. Minden darab tésztát kinyújtunk, vagy kézzel ellapítunk. Kicsit ragadni fog, de ettől nem kell megijedni, lisztezzük be a nyújtódeszkát. A tészta közepére egy fél virslit teszünk és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli. Ezt követően forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot, majd átkenjük a paradicsomszósszal és melegen fogyasztjuk.
Mossuk meg a burgonyát, és főzzük meg héjában Miután megfőtt, tisztítsuk meg héjától, és vágjuk fel vékony szeletekre Kenjünk ki jól egy tepsit fokhagymával, helyezzünk el benn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A szalámit a felvágott és megpirított szalonna zsírjában megpirítjuk. A csíkokra vágott hagymát, keverjük bele. Ha megpároltuk a hagymát öntsünk bele egy-két bögre vizet és addig...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk. A zöldségeket megtisztítjuk és összedaraboljuk. A könnyebben megsülő zöldségeket vastagabb, a keményebbeket véko...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű