Bonduelle Kelbimbó
Hozzávalók 4 személyre, 60 dkg darált marhahús, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma,1 evőkanál reszelt friss gyömbér, kevés pirospaprika
2 tojás, só, bors, 3 evőkanál kókuszzsír,1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
A húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a pirospaprikát, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.1 órát hagyjuk pihenni, majd gombócokat formázunk belőle.2 evőkanál kókuszzsírt felhevítünk, és pár perc alatt megsütjük a húsgombócokat rajta, hogy kérget kapjanak.
Ezután a gombócokat egy tálra szedjük, és a maradék kókuszzsíron a vöröshagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd a húst is, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk.
Közben a kelbimbót külön megpároljuk, majd a kész húsgombóchoz adjuk.
Alaposan összeforraljuk, és melegen tálaljuk.
A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen, esetleg magvajon 2.adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, dinszteljük meg azokat is - ki is hagyható, ha épp nincs otthon 3.adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit és a gombát héjastól lereszeljük. Megszórjuk 2 csipetnyi sóval, néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk. Ízesítjük borssal, kaporral és a szárított vargány...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és kis kockákra vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felforr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű