60 dkg füstölt hús
40 dkg tarkabab
20 dkg gersli
6 tojás
1 kiskanál pirospaprika
2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zsír
só
bors
A főzés előtti napon a babot válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. Áztasd be valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a vöröshagymát aprítsd fel. Célszerű a sóletet beáztatott, jól záródó római cserépedényben készíteni. Rakj bele zsírt, dobd rá a vöröshagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, rétegezed a babot, a gerslit és a húst. Sózd, borsozd, és öntsd fel két ujjnyival több vízzel, mint amennyi mindent ellep.
Lefedve süsd körülbelül három-négy órán át 170 fokon. Közben többször nézd meg, ha szükséges, pótold a vizet. Fontos, hogy ne száradjon ki. Amikor a bab és a hús is puha, a lé sűrű, vedd ki a sütőből. A tojást a sólettel együtt vagy külön is megfőzheted.
A vizet a sóval főni teszem ,mikor forrni kezd, folyamatosan beleszórom a kukoricadarát , és állandó keverés mellett addig főzöm , amíg jól összeáll ( úgy, mint a tejbegríz). Lev...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz egyik fej hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük egy kevés kókuszzsíron, majd rátesszük a megmosott árpagyöngyöt, átforgatjuk, ráöntünk dupla mennyiségű forró vizet és lassú tűzö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát folyó víz alatt megmossuk, papírtörlőre téve megszárítjuk, majd feldaraboljuk. A sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk. Egy kevés olajat felforrósítunk, rádobjuk a szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű