Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sólet sütőben sütve


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg füstölt hús
40 dkg tarkabab
20 dkg gersli
6 tojás
1 kiskanál pirospaprika
2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zsír

bors

Elkészítés:


A főzés előtti napon a babot válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. Áztasd be valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a vöröshagymát aprítsd fel. Célszerű a sóletet beáztatott, jól záródó római cserépedényben készíteni. Rakj bele zsírt, dobd rá a vöröshagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, rétegezed a babot, a gerslit és a húst. Sózd, borsozd, és öntsd fel két ujjnyival több vízzel, mint amennyi mindent ellep.

Lefedve süsd körülbelül három-négy órán át 170 fokon. Közben többször nézd meg, ha szükséges, pótold a vizet. Fontos, hogy ne száradjon ki. Amikor a bab és a hús is puha, a lé sűrű, vedd ki a sütőből. A tojást a sólettel együtt vagy külön is megfőzheted.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alíz
Csőben sült brokkoli
Csőben sült brokkoli

A burgonyát meghántjuk, mossuk, kockákra vágjuk. Fövő sós vízben kb. 10-15 percig főzzük, leszűrjük. A brokkolit rózsáira szedjük, mossuk, majd fövő sós vízben kb. 2-3 percig főzzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás
Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás

A hagymát összedaraboljuk, és kevés zsíron megpirítjuk. A császárszalonnát és a tarját kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól összepirítjuk. Elkészítjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött édesburgonya csicseriborsóval,joghurttal
Töltött édesburgonya csicseriborsóval,joghurttal

Tegyük be az édesburgonyát a sütőbe 180-200 fokra kb. 45 percre, amíg a közepe is megpuhul. Amíg sül az édesburgonya, egy nagy serpenyőben, amiben minden elfér, tegyük fel a fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meglepetés burgonya - OK
Meglepetés burgonya - OK

1. A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles „alagutat” fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. 2. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk