1 db padlizsán
250 g darált hús
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
só
bors
oregánó
sajt
1. A padlizsánt kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, kb 0,5-1 cm húsát hagyunk benne.
2. A hagymát megdinszteljük, hozzá adjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk majd hozzáadjuk a kikapart padlizsán húsát is. Fűszerezzük és készre pirítjuk.
3. Megtöltjük a padlizsánokat és a tetejére sajtot reszelünk.
4. 180 fokon fél óra alatt készre sütjük.
A padlizsán enged annyi vizet, hogy nem kell a szószra tenni semmi vizet!
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót meg a felvert tojásokat és kézzel elkezdjük összedolgozni, míg az egész lisztet felveszi. Ha szükséges, egy nagyon kevés vizet adu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát ledaráljuk, picit lepirítjuk, az összes hozzávalót tedd be egy turmixgépbe, és keverd, míg egyenletesen sima nem lesz. A sültkrumplit szórd meg a sajttal (vagy túróval) és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk. Az olajon fehéredésig pirítjuk, és amíg a csirke pirul megpucoljuk a hagymát és apróra vágjuk a paprikával együtt. Amikor a csirke el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a tejet, a vaníliás cukrot és a fűszereket. A tejes masszában alaposan megforgatjuk a kenyérszeleteket, majd kevés vajban mindkét olda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű