- Három nagyobb sárgarépa
- Egy nagyobb fej karalábé fele
- Egy kisebb fej zellergumó
- Egy nagyobb szál petrezselyemgyökér
- Egy nagyobb fej vöröshagyma
- Néhány szelet karaj, vagy tarjahús (nem kell kloffolni!)
- Három tekerésnyi a borsszóróval
- Két-három babérlevél
- Egy teáskanál cukor
- Négy evőkanál liszt
- Másfél kicsi tejföl
- Minimális víz
- A végén ízlés szerint ételízesítő
- Egy menő kukta
- Kéziturmix
A kuktába minden zöldséget belehelyezek tisztítás után, elég nagyobb darabokra vágni. Ráhelyezem a hússzeleteket, néhány tekerés a borsszóróval, majd a babérlevelet, felöntöm annyi vízzel, hogy nem kell ellepnie teljesen! Kuktában a legkisebb rózsa legkisebb lángján 1 óra alatt kész.
Húsokat és babérlevelet eltávolítom. Hozzáteszem a lisztet, cukrot, tejfölt, plusz vizet is öntök hozzá, ha elfőtte volna. Az egészet turmixolom, kóstolás után ételízesítő. Vissza a hússzeleteket (babérlevél marad már kint), és az egészet felfőzöm (a kukta fedele nélkül).
Közben tésztát főzök ki hozzá. Rizzsel is finom.
Több napig ehető étel. Nagyon előnyös, ha van a családban vegetáriánus, és húsevő is. A szósszal a tészta magában is laktató! Zöldségeket elutasító gyerekek számára "átverés", annyira finom, hogy meg fogják enni, és a zöldségadag így biztosítható számukra.
1. A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni. 2. A sajtot reszeljük le, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Ezután keverjük ös...
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.A húst összegyúrjuk a krumplival, a zúzott fokhagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal...
Elkészítési idő: