Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Egyben sült hús Pannónia sajtsalátával


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg sertéscomb, Fél kg zsír, Só, Bors, Sok fokhagyma, 1 db vöröshagyma, Rozmaring

Pannónia sajtsaláta:
1 tubus majonéz, 4 dl tejföl, 2 cl fehérbor, 2 dkg porcukor, 3 dkg mustár, 1 db citrom, 20 dkg Pannónia sajt, 2 db alma, 1/2 cs. Zöldpetrezselyem, Só

Elkészítés:


A fokhagymát felvágjuk hosszúkás csíkokra, és megtűzdeljük vele a húst. A vöröshagymát felaprítjuk, beletesszük egy zárható dobozba vagy jénaiba, rátesszük a húst, megszórjuk sóval, borssal rozmaringgal. A zsírt felolvasztjuk, ráöntjük a húsra, és egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. Másnap áttesszük egy sütőedénybe (cserépedény), és 100 fokra melegített sütőben 8 órán keresztül sütjük. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.

Pannónia sajtsaláta:
A majonézt, a tejfölt és a bort jól összekeverjük, majd sóval, porcukorral, citromlével és mustárral ízesítjük. A sajtot és az almákat kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk és hozzákeverjük az elkészült salátaalaphoz. Még egyszer alaposan átforgatjuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Egyben sült hús Pannónia sajtsalátával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BRASSÓI APRÓPECSENYE
BRASSÓI APRÓPECSENYE

Bő fokhagymával és vörös hagymával zsiradékon pirítsd le a fel kockázott húst, én sertésszűz pecsrnyét használtam ennek nem kell sok idő fehéredésig majd fűszerezd só, bors, őrölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pirosra Sült Mustáros Tarja
Pirosra Sült Mustáros Tarja

-A tarját sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. - A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeér...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes mustáros ragu
Tejszínes mustáros ragu

elkészítés A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sajtos karaj mikrohullámon
Sajtos karaj mikrohullámon

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk. A hőálló tál aljára öntünk egy evőkanál olajat, rátesszük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk magyaros fűszerkeverékkel. Ráöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk