40 dkg sertés karaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
20 dkg rizs
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
2 csirkehús leveskocka
só
fehér bors
petrezselyem
A hagymát apróra vágva az olajon ledinsztelem, hozzáadom a tört fokhagymát. Ráteszem a kockára vágott húst, fehéredésik pirítom. Borsozom, hozzáadom a gombát. Felöntöm 4 dl. vízzel, félig megfőzöm. Hozzáadom a rizst, zöldborsót, pótlom a főzővizet, hogy ellepje. Ha a rizs megpuhult ( 25 perc), a tetejére szórom a petrezselymet, átkeverem.
Karaj helyett csinálhatod csirkemellből, pulykamellből, legfeljebb hamarabb kész.
- A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozom, lereszelem, majd egy tálban összekeverem az aprított petrezselyemzölddel, sóval, borssal. - A tarjaszeleteket az inas részeknél kb. 1...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: KözepesA tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy nagyobb tálba tesszük. Az uborkát, hagymát, paprikát megmossuk és az an...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy kb. 25 x 20 cm-es tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. Az öt sárgáját egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra). A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű