40 dkg sertés karaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
20 dkg rizs
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
2 csirkehús leveskocka
só
fehér bors
petrezselyem
A hagymát apróra vágva az olajon ledinsztelem, hozzáadom a tört fokhagymát. Ráteszem a kockára vágott húst, fehéredésik pirítom. Borsozom, hozzáadom a gombát. Felöntöm 4 dl. vízzel, félig megfőzöm. Hozzáadom a rizst, zöldborsót, pótlom a főzővizet, hogy ellepje. Ha a rizs megpuhult ( 25 perc), a tetejére szórom a petrezselymet, átkeverem.
Karaj helyett csinálhatod csirkemellből, pulykamellből, legfeljebb hamarabb kész.
A babot előző este beáztatjuk. Egy nagy edényben, amit sütőbe is lehet tenni, olajat forrósítunk. Ebben 15-20 perc alatt lesütjük a császárszalonnát és a húsokat. Rádobjuk a fel...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA vizet felforralom a sóval. Amikor forr, lassan belekeverem a kukoricadarát. 3-4 percig folyamatosan kevergetve főzöm. Amikor már sűrű krémszerű, leveszem a tűzről és egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymat az olajon megprolom Hozza teszem a kockakra vagott hust es egyutt is parolom amig a hus kifeheredik Hozza teszem a fuszereket es felengedem annyi vizzel,hogy ellepje...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes