Családireceptkönyv.hu

Tepsis cukkini


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy fél közepes cukkini
két közepes nagyságú paradicsom
6 db koktél paradicsom
egy nagy marék színes paprika
egy lila hagyma
két gerezd fokhagyma
két tojás
két evőkanál tejföl
egy marék reszelt sajt ( Cserpes fonottka és ementáli sajt)
fél tömlős krémsajt
egy evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
egy evőkanál olaj
egy kisebb dió nagyságú vaj

Elkészítés:


Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket. A cukkinit egy picit lesózzuk és hagyjuk 10 percig állni, ezalatt a többi hozzávalót szeljük. A fokhagymát apróra vágjuk.

Kiolajazzuk a tepsit, a tepsi oldalát bekenjük vajjal és belerétegezzük a zöldségeket, alól tesszük a cukkinit, majd a fokhagymát, paprikát,paradicsomot, újból cukkinit, megszórjuk borssal. Néhány szelet koktélparadicsomot félreteszünk. (A fenti képbe kattintva látható a tepsibe rakás folyamata)

A zöldségre tesszük a következő öntetet: két tojást habosra verünk, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtokat, valamint a zsemlemorzsát. Ízesítjük sóval, kis borssal. Majd nyakon öntjük a zöldségeket, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és forró sütőbe toljuk és készre sütjük . ( Nálam 180 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sült.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Kombinálható gombával is. Bármilyen sajtot fel lehet használni.

Ha energiaszegényebb változatot szeretnénk akkor használjunk Anikó sajtot, vagy köményes sajtot, illetve mozzarellát.

Önállóételként, de köretként is fogyasztható.

Tepsis cukkini

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Mennyei klasszikus túrógombóc (bögrésen is)
Mennyei klasszikus túrógombóc (bögrésen is)

1. A morzsához a zsírt felmelegítjük egy kisebb lábasban, majd nagyon lassú tűznél, folyamatos kavargatás mellet aranyszínűvé pirítjuk a morzsát. Egy pillanatra se hagyjuk magára,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolgár gyuvecs
Bolgár gyuvecs

Egy vastagfalú, öntöttvas lábost elkezdünk melegíteni. Közben a vöröshagymát nagyobb darabokra felvágjuk és olívaolajon megdinszteljük az öntöttvas lábosban. Majd hozzáadjuk a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajtos cukkini
Sajtos cukkini

A cukkinit mossuk meg, csak akkor hámozzuk meg, ha szükséges. Vágjuk le a végeit és hosszában szeleteljük fel. A cukkini szelteket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjunk k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes gombás gnocchi
Tejszínes gombás gnocchi

burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük, majd összetörjük krumplinyomóval. Amíg picit hűlni hagyjuk, elkészítjük a szószt. A hagymát apróra vágva, kevés olajon meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk