krumpli,
liszt,
só,
hagyma,
olaj
A krumplit meghámozzuk, majd enyhén sós vízbe feltesszük főni. Mikor megfőtt, anélkül, hogy leöntenénk róla a vizet, összetörjük, majd visszatéve a tűzre, annyi lisztet dolgozunk fakanállal bele, hogy jó kemény masszát kapjunk.
Folyamatosan dolgozni kell a fakanállal, véletlen se égjen oda, és apránként dolgozzuk a lisztet, nehogy csomós legyen. A vöröshagymát bő olajban megfonnyasztjuk, majd kanalunkat ebbe mártva, a masszából “szilvákat” formálunk, és serpenyőben megpirítjuk mindkét felét.
Akár önmagában tejföllel, vagy pörkölt mellé köretnek is kitűnő.
A túrót szitán áttörjük, gyengén megsózzuk, a búzadarát, a porcukrot és a tojások sárgáját hozzáadjuk, eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjék keményre felvert habját is óvatosan hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűI. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Ha szükséges, kevés vizet adunk még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyjuk duplájára kelni. Egy nagyobb sütőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTalán még jobb lett, mint a hagyományos verzió, Ropogós volt, de nem tocsogott az olajban.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lereszelem, megpárolom, pirítom. Serpenyőben megpirítom a rizst, félig megfőzöm. Megdinsztelem a hagymát, a húst fehéredésig pirítom, kis vízzel felöntöm , sóval , bo...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű