8-10 db közepes krumpli
5-6 szál zöldhagyma
6-8 db virsli (fogyasztható bőrben)
3 dl tejföl
2 dl alaplé (vagy víz)
Ízlés szerint só
Ízlés szerint fehér bors
Ízlés szerint ecet, vagy citromlé
3 db keményre főtt tojás
A krumplit hajában megfőzzük, ha langyosra hűlt meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk. A megfőtt virslit felkarikázzuk és a felvágott zöldhagymával együtt a krumplihoz adjuk. Az alapléhez adjuk a fűszereket, majd ráöntjük a krumplira és összeforgatjuk.
Ezt a műveletet egy párszor megismételjük, hozzáadjuk a tejfölt, ha szükséges utána fűszerezünk. Végül a felvágott főtt tojást óvatosan beleforgatjuk. Hagyunk a tetejére is díszítésnek. Hús mellé tálaljuk.
Az apróra vágott hagymát zsiradékon megfonnyasztjuk és rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és pároljuk. Amikor kész, rátesszük a kukoricát és 1-2 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymat, fokhagymat felapritasz, berakod egy fazekba, ra megy 40-50deka bab (5-6 orat azzon elotte), fustolt hus, pirospaprika, baberlevel, jo marek gersli (arpagyongy) so-bors, an...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőzőeket tejjel (fokozatosan adagolva) összekeverni és egy nagyon sűrű masszát kell csomómentesre keverni belőle( inkább egy kicsit hígabb nokedli tésztára és nem egy palacsinta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát és krumplit megtisztítjuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beleütjük a három tojást, felaprítjuk a hagymákat, a petrezselyemzöldet, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű