1 cs tarhonya
1/2kg hús
1-2 fej hagyma
1paradicsom
1paprika
1 ek paprika
só
bors
Tarhonyát olajon pirittom .dupla adag vizet öntök rá.sózom es fedö alatt takarékon puhára fözöm. A húst pőrköltnek elkészitem .végén össze keverem a tarhonyával.
A tepsit (vagy jénai tálat) kivajazom, a meghámozott, vékony szeletekre vágott krumpli felét egyenletesen belehalmozom, fűszerezem. A következő sorban a vékonyra szeletelt csirkeme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük a főzővízben, és a tűzhelyről félrehúzva, (de nem levéve, hogy továbbr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kivesszük a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen. Az újhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Egy nagy lábasban felhevítünk egy kis olívaolajat, és megpároljuk rajta az újhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű