Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

BÜRKÉS BABLEVES, TARHONYÁVAL


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg setrésbőrke
25 dkg tarkabab
1 nagy fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 szál sárgarépa
5 dkg tarhonya
1-2 ek. ecet (elhagyható)
3-4 db babérlevél
csípős paprika
őrölt kömény

Elkészítés:


.A babot egy éjszakára beáztatjuk.
A szépen megtisztítot sertésbőrkét 30-35 percig előfőzzük; majd ahogy hűl vékony csíkokra vágjuk. (Ezt én eleimtől tanultam; merthogy ezzel a módszerrel „könnyebb” felcsíkozni a bőrkét. Úgy legyen.)
A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a sárgarépát pedig karikákra daraboljuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevéske sertészsíron üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, 2-3 percig együtt pirítjuk, aztán jöhet a felcsíkozott bőrke, valamint 4 gerezd zúzott fokhagyma; sózzuk, őrölt köménnyel és babérlevéllel ízesítjük, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és egyet rottyantunk rajta.
Ezután hozzáadjuk a beáztatott babot, és vízzel felöntve puhára főzzük.
Az első forrás után, beletesszük a felkarikázott sárgarépát is.
Levesünk betétje, tarhonya lesz, amit megpirítunk és a levesben főzzük meg, erre 15-20 percet számolhatunk, de akár külön is megfőzhetjük.
Tálaláskor ecetet illetve csípős paprikát is kínálhatunk mellé, ha épp nem főztük bele ebbe a pompás kis retro levesbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


bab, babérlevél, bőrke, egyszerű, klasszikus, kömény, leves, őrülten jó, paprika, paradicsom,retro, sertésbőrke, tarhonya

BÜRKÉS BABLEVES,    TARHONYÁVAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TEPSIS KRUMPLI
TEPSIS KRUMPLI

A krumplit megpucoljuk és belekarikázzuk a tepsibe. A kolbászt szintén felkarikázzuk és hozzátesszük a krumplihoz. A hagymát apróra vágjuk és szintén a tepsibe tesszük. Az egész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Ananászos, mázas sonka
Ananászos, mázas sonka

Az előmelegítjük a sütőt. A sonkát szegfűszegekkel tűzdeljük, majd belehelyezzük egy jénai tálba, amit lazán fóliával fedünk. 2 1/2 és 3 órát sütjük között. Az utolsó 10 perc süté...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajttal, sonkával göngyölt sült padlizsán és cukkini
Sajttal, sonkával göngyölt sült padlizsán és cukkini

A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, felszeleteljük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Beletesszük a szeleteket. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet sonkát és sajtot. A szele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Gombapaprikás
Gombapaprikás

A megmosott gombát szeletekre vágjuk, egy edényben olajt melegítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Beletesszük a felszeletelt gombát és paprikát. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk