- 1 fej savanyított káposztahasáb
- 500 g darált hús
- 400 g rizs
- 2 tojás
- só
- bors
- majoránna
- pirospaprika
- babérlevél
- 500 g savanyú káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- 2 evőkanál tejföl
◾️A húst, a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a majoránnát és a paprikát összedolgozzuk.
◾️A levelekbe töltjük (kb. 1 evőkanál) és feltekerjük.
◾️A savanyú káposzta felét a fazék aljára tesszük.
◾️Sorba rakosgatjuk rá a káposztákat majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
◾️Betakarjuk a maradék savanyú káposztával.
◾️Beledobjuk a babérlevelet.
◾️Ezután készre főzzük (kb.2 óra).
◾️A lisztből és olajból rántást készítünk, megszórjuk paprikával és hozzáadjuk a tejfölt.
◾️Ha már puha a káposzta ráöntjük a rántást. Pár percet forraljuk és el is készült.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. Ha kész a krumpli, akkor áttörjük és az élesztős vízzel a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat mosd meg, és töröld szárazra. Nagyságtól függően vágd három-négy részre, az inas, eres részeket pedig távolítsd el. Így nem pattog majd sütés közben. A vöröshagymát p...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítem a sütőt 200 fokra. A liszteket és a sütőport egy nagy tálba szórom, majd meghintem egy csipetnyi nádcukorral és az oregánóval. Egy két decis poharat félig felöntök sör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű