- 1 fej savanyú káposztalevél
- 500 g darált hús
- 400 g rizs
- 1 db tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint babérlevél
- 500 g savanyú káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- szükség szerint étolaj
- szükség szerint liszt
- 2 evőkanál tejföl
?A húst, a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a majorannát és a paprikát összedolgozzuk.
?A levelekbe töltjük (kb. 1 evőkanál) és feltekerjük.
?A savanyú káposzta felét a fazék aljára tesszük (fontos, hogy mindig kóstoljuk meg a káposztát és ha nagyon savanyúnak érezzük, picit mossuk ki).
?Sorba rakosgatjuk rá a káposztákat, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
?Betakarjuk a maradék savanyú káposztával.
?Beledobjuk a babérlevelet.
?Ezután készre főzzük (kb. 3 óra).
?A lisztből és olajból rántást készítünk, megszórjuk paprikával és hozzáadjuk a tejfölt.
?Ha már puha a káposzta ráöntjük a rántást.
?Pár percet forraljuk és el is készült ?.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd bele a hagymát, sózd meg, és kavargatva pirítsd üvegesre a hagymát közepesen magas lángon 4-5 perc alatt. Keverd hozzá a gyömbért, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézApróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítunk, majd hozzátesszük a csíkokra vágott húst és a petrezselymet. Állandó kevergetés mellett fedő alatt pároljuk 20 percig. Közben a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát. A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát és a chili paprikát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű