- 500g karfiol
- 3 tojás
- 3 evk. tk. liszt
- 4 dkg.tk. zsemlemorzsa
- só
- bors
- oliva olaj a sütéshez
A karfiolt majdnem puhára főzzük,összetörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a lisztet, a morzsát,sózzuk-borsozzuk. Forró olajban vizes kanállan kis halmokat szaggatunk, világosra sütjük.
Ezt a mártást a kifőtt tésztával összekeverem, kivajazott tepsibe rakom, sajtot reszelek rá, és megsütöm.
Elkészítési idő:A tésztához felteszem a vizet forrni, közben egy jó kis öntöttvas serpenyőben megcsinálom a mártást. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, szép pirosra sütöm. Hozzáteszek...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és addig főzzük,...
Elkészítési idő: 70 perc