- 500g karfiol
- 3 tojás
- 3 evk. tk. liszt
- 4 dkg.tk. zsemlemorzsa
- só
- bors
- oliva olaj a sütéshez
A karfiolt majdnem puhára főzzük,összetörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a lisztet, a morzsát,sózzuk-borsozzuk. Forró olajban vizes kanállan kis halmokat szaggatunk, világosra sütjük.
1. Ha a húst daráljuk, akkor daráljuk vele együtt le a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát is. Ha a hús előre darált, akkor a megpucolt hagymát reszeljük le, valamint a fokh...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: KönnyűKarfiol, besamelmártás A karfiolt nagyobb, kb. teniszlabda méretű rózsákra szedjük, majd lobogó,2 ek sós vízben két percig főzzük. Két perc elteltével hideg vízben lehűtjük, majd...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megpucoljuk. Egy edényben felforralunk 5-6 dl vizet, beletesszük az összes mirelit zöldséget, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt és for...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát és a felkockázott piros paprikát két csipet sóval olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát jól összekavarjuk. Egy tálba rakjuk a darált húst, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes