Családireceptkönyv.hu

PERUI SERTÉSRAGU


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg sertés apróhús
1 nagy fej vöröshagyma
1 szál újhagyma
3-4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
25 dkg csiperke gomba (v. 1 doboz konzervgomba)
20 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
olaj, szójaszósz
só, bors, chilipehely, curry por ízlés szerint
chilipehely, curry por ízlés szerint

Elkészítés:


A húst apró kockára vágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk.
Kivesszük a serpenyőből, félretesszük.
A visszamaradt olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, újhagymát. Hozzáadjuk a répát, zöldséget, majd a gombát és zöldborsót is. Ízlés szerint fűszerezzük (én kevés zsályát is adtam hozzá). Amikor már majdnem megpuhult, hozzákeverjük a sertéshúskockákat, meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi szójaszósszal és kb. 5-10 percig együtt pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Köretnek párolt rizst, krumplipürét adhatunk hozzá, de kitűnő egytálétel.
Sertéshúst helyett készíthetjük az ételt csirke- vagy pulykamellből is.

PERUI SERTÉSRAGU

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Chilis bab
Chilis bab

A felforrósított olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadom a darált húst. Fűszerezés után beleöntöm a paradicsompürét, esetleg kevés vizet i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtkrokett
Sajtkrokett

Elkészítése: A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virsli pörkölt tarhonyával
Virsli pörkölt tarhonyával

A vöröshagymát apróra vágjuk olajon dinszteljük le adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, paradicsomot főzzük együtt, ízesítjük, majd felöntöm kevés vízzel és hozzáadom a felkariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Burgonyás sertéstokány
Burgonyás sertéstokány

A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, a pirospaprikával megszórjuk és az ujjnyi csíkokra vágott húst beleforgatjuk. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd annyi v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk