30 dkg sertés apróhús
1 nagy fej vöröshagyma
1 szál újhagyma
3-4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
25 dkg csiperke gomba (v. 1 doboz konzervgomba)
20 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
olaj, szójaszósz
só, bors, chilipehely, curry por ízlés szerint
chilipehely, curry por ízlés szerint
A húst apró kockára vágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk.
Kivesszük a serpenyőből, félretesszük.
A visszamaradt olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, újhagymát. Hozzáadjuk a répát, zöldséget, majd a gombát és zöldborsót is. Ízlés szerint fűszerezzük (én kevés zsályát is adtam hozzá). Amikor már majdnem megpuhult, hozzákeverjük a sertéshúskockákat, meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi szójaszósszal és kb. 5-10 percig együtt pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Köretnek párolt rizst, krumplipürét adhatunk hozzá, de kitűnő egytálétel.
Sertéshúst helyett készíthetjük az ételt csirke- vagy pulykamellből is.
A felforrósított olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadom a darált húst. Fűszerezés után beleöntöm a paradicsompürét, esetleg kevés vizet i...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk olajon dinszteljük le adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, paradicsomot főzzük együtt, ízesítjük, majd felöntöm kevés vízzel és hozzáadom a felkariká...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, a pirospaprikával megszórjuk és az ujjnyi csíkokra vágott húst beleforgatjuk. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd annyi v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű