30 dkg sertés apróhús
1 nagy fej vöröshagyma
1 szál újhagyma
3-4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
25 dkg csiperke gomba (v. 1 doboz konzervgomba)
20 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
olaj, szójaszósz
só, bors, chilipehely, curry por ízlés szerint
chilipehely, curry por ízlés szerint
A húst apró kockára vágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk.
Kivesszük a serpenyőből, félretesszük.
A visszamaradt olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, újhagymát. Hozzáadjuk a répát, zöldséget, majd a gombát és zöldborsót is. Ízlés szerint fűszerezzük (én kevés zsályát is adtam hozzá). Amikor már majdnem megpuhult, hozzákeverjük a sertéshúskockákat, meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi szójaszósszal és kb. 5-10 percig együtt pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Köretnek párolt rizst, krumplipürét adhatunk hozzá, de kitűnő egytálétel.
Sertéshúst helyett készíthetjük az ételt csirke- vagy pulykamellből is.
Az olajon a nagyra vágott csirkemell darabokat megpirítjuk és utána kiszedjük a lábasból. A megmaradt olajon üvegesre sütjük a hagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a sűrí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát egyforma vékony, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd kevés olajon, forró serpenyőben enyhén megpirítjuk. Megvárjuk amíg a zsírja kisül. Amikor a szalonna aranyszínű, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát tepsi méretűre nyújtom. Zsírozott, lisztezett tepsibe emelem a kinyújtott tésztát(zsírpapírral bélelt tepsi is jó). Késsel hosszanti irányban végigvágom a tésztát, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucold meg, és karikázd fel vékonyan. Főzd sós vízben nyolc-tíz percig, majd szűrd le. A bacont vágd kis darabokra, és süsd öt percig egy evőkanál olajon. Keverd össze a...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű