Hozzávalók 4-6 személyre
1 kg főtt bab (konzerv is lehet)
1 kg csont nélküli tarja
10 dkg füstölt szalonna
4 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanál barna cukor
1 kávéskanál kakukkfű
őrölt bors
só
A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, és az ujjnyi szeletekre vágott tarja mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd kis vizet aláöntve, az elpárolgó folyadékot folyamatosan pótolva, lefedve majdnem puhára pároljuk. Ezután a húst kivesszük, a visszamaradt zsiradékba beleszórjuk a cukrot, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott vöröshagymát, és addig kevergetjük, míg borostyános színt nem kap. Ráöntjük a babot kb. 2 dl főzővízzel együtt (a konzervet a levével). A kisebb kockákra vágott, lehúzott héjú paradicsommal, a reszelt fokhagymával és a kakukkfűvel ízesítjük, ha kell, adunk még hozzá sót és borsot is. Visszatesszük bele a tarját, és a legkisebb lángon, lefedve még 30 percig főzzük.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Tipp: aki szereti, csilit vagy erős paprikát is tehet bele. A kakukkfű mellett oregánóval és bazsalikommal is fűszerezhetjük.
Feldaraboljuk a hozzávalókat: felkarikázzuk a kolbászt, a zöldpaprikát,a póréhagymát, kicsi kockára vágjuk a megpucolt sárgarépát és burgonyát, feldaraboljuk a paradicsomot, felsze...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA nudli tésztájához a vajat folyósra olvasztjuk, majd ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a citrusok reszelt héját. A túrót villával kicsit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst főzzük meg félig. A hozzávalókat vágjuk fel. A kókuszolajon kezdjük el megpirítani a hagymát és a csirkemell kockákat. Ha a hús már fehér, és a hagyma üvege...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA babot egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk, reggel leszűrjük. Hagymát dinsztelünk, rántást készítünk. A babot feltesszük főni só, cukor,szódabikarbóna, köménymag és borsikafű í...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes