2-3 db édesburgonya
◦pár csepp olívaolaj
◦só, bors, fűszerpaprika, cayenne bors (opcionális)
◦1 tk. étkezési keményítő
Pucoljuk meg a batátákat, majd nagyjából egyforma hasábokra vágjuk fel. Tegyük egy tálba, öntözzük meg pár csepp olajjal, fűszerezzük sóval, borssal, ha szeretjük a kicsit csípőset, akkor cayenne borssal, és a keményítővel. Rázzuk össze a tálban a hasábokat, hogy mindegyiket jól befedje ez a keverék. A keményítőtől még ropogósabb lesz az édesburgonya, azért használom! Fektessük szét egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, lazán, ne érjenek össze, mert akkor párolni fogják egymást!
Az időközben 220 előmelegített sütőbe tegyük be és kb. 20 percig süssük. Majd fordítsuk meg a másik oldalára a hasábokat és még 5 percig hagyjuk sülni. Ekkorra szépen megpirulnak és ropogóssá válnak.
Készíthetünk hozzá bármilyen mártogatóst, szeretni fogja. Ajánlom a joghurtos harisszásat a bevállalósabbaknak :)
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a kockára vágott húst, és tovább dinszteljük, míg a húskockák kifehérednek. Hozzáadjuk a baconkockákat és a piro...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA tésztához valókat habverővel kikeverjük, egy órát hűtőben pihentetjük. Forró, olajozott palacsintasütőbe egy merőkanálnyit rakunk, és vékonyra elsimítjuk. Alacsony hőfokra vess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpirítom a tarhonyát egy kis hagymás alapon, majd őrölt piros paprikát teszek rá, beleöntöm a darabolt krumplit, a kolbászkarikákat, vagy amit akarsz, ízlés szerint fűszerezed, f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat erősen sós vízben kb. három percig főzzük, majd, ha letelt a három perc, a tűzről lehúzzuk, és további hét percig hagyjuk a forró vízben. Hét perc elteltével pedig azon...
Elkészítési idő: 40.50 perc Nehézség: Könnyű