3-4 db édes burgonya
Oliva olaj
2-3 szelet vagy egy marék darabolt bacon
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
Bors
Só
Megtisztítom az édesburgonyákat és héjastúl fóliára téve a sütőbe teszem. Villával megszurkálom. kb. 200 fokon 40-45 percig sütöm. Ha megpuhult félbevágon és a közepét kikanalazom. Kis olajat öntök a burgonya kosárkába és visszateszem a sütőbe.
Amíg az pirul megpirítom a hagymát, bacont, fokhagymát a fűszerekkel és pirítás után összekeverem a kikanalazott édes burgonyával. És így egyben is pirítom egy kicsit. Ha kész, visszakanalazom a kosárkába. Helyezek rá 1-1 szelet sajtot és vissza teszem a sütőbe és addig sütöm, amíg a sajt meg nem pirul.
1. A répákat lereszelem. A szezámmagot megpirítom. 2. A hagymát felaprítom, megdinsztelem, majd ráborítom a megmosott kölest. 3. Ízlés szerint fűszerezem, hozzákeverem a tejs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegetás vízben 10 percig főzzük a mexikói vegyes zöldséget. Leszűrjük, majd a többi anyaggal összekeverjük, fűszerezzük tetszés szerint (bors, fokhagyma, bazsalikom), Kivajazott zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. Forró vízben majdnem készre főzzük és lecsepegtetjük. A húst csíkokra vágjuk és besózzuk, borsozzuk (grill fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan megmossuk a krumplikat. Ezután héjában félig megfőzzük a krumplikat sós vízben. (Ne legyen teljesen puha, sem kemény, kb. 15 perc.) Kiolajazunk finoman egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű