Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rántott rizsgolyó kapormártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:





2 bögre rizs
15 dkg zöldborsó (mirelit)
10 dkg házi kolbász
1 fej hagyma
só, bors
petrezselyem
liszt+víz
zsemlemorzsa
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
só, bors, szerecsendió
ecet


Elkészítés:


A rizst szűrőben megmosom, majd kuktában olajon megpirítom, rádobom a zöldborsót, felöntöm dupla annyi bögre vízzel, sózom, lefedem a kuktát, majd az első szusszanás után (10 perc alatt megfő a rizs) lezárom a gázt és hagyom állni. Amikor elkészült a rizi-bizi kihűtöm. A hagymát egy kis olajon megdinsztelem, hozzáadom az apróra vágott kolbászt és tovább pirítom, amikor elkészült ezt is kihűtöm. Összekeverem a kihűlt rizst és hagymás kolbászt, megszórom apróra vágott petrezselyemmel és gombócokat formázok.
Mivel most tojás nélkül paníroztam, ezért a liszthez annyi vizet teszek, hogy felvert tojásállagú legyen, sózom, borsozom, beleforgatom a rizsgombócokat, majd zsemlemorzsába és bő forró olajban kisütöm.
A kapormártáshoz a vajat felolvasztom, rádobom az apróra vágott kaprot, majd megszórom liszttel és egy kicsit megpirítom, majd felöntöm tejjel, sózom, szerecsendióval és ecettel ízesítem és sűrűre forralom.

Rántott rizsgolyó kapormártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Rizses lencse
Rizses lencse

A rizst 2 csésze vízben feltesszük főni, enyhén sózzuk. A lencsét egy külön edényben 4 csésze vízben, a babérlevéllel együtt megfőzzük. Amikor a rizs már majdnem kész, a lencsével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye (egyszerű változat)
Brassói aprópecsenye (egyszerű változat)

A burgonyát megsütjük, a húsból pörköltet készítünk. A zöldborsót megfőzzük, majd az egészet összekeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lecsós csirke (Zé)
Lecsós csirke (Zé)

A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk. Felhevítünk egy fémnyelű serpenyőt, hogy később a sütőbe tehessük, egy kis mosogatást megspór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fokhagymás sajtgolyók
Fokhagymás sajtgolyók

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk