2 bögre rizs
15 dkg zöldborsó (mirelit)
10 dkg házi kolbász
1 fej hagyma
só, bors
petrezselyem
liszt+víz
zsemlemorzsa
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
só, bors, szerecsendió
ecet
A rizst szűrőben megmosom, majd kuktában olajon megpirítom, rádobom a zöldborsót, felöntöm dupla annyi bögre vízzel, sózom, lefedem a kuktát, majd az első szusszanás után (10 perc alatt megfő a rizs) lezárom a gázt és hagyom állni. Amikor elkészült a rizi-bizi kihűtöm. A hagymát egy kis olajon megdinsztelem, hozzáadom az apróra vágott kolbászt és tovább pirítom, amikor elkészült ezt is kihűtöm. Összekeverem a kihűlt rizst és hagymás kolbászt, megszórom apróra vágott petrezselyemmel és gombócokat formázok.
Mivel most tojás nélkül paníroztam, ezért a liszthez annyi vizet teszek, hogy felvert tojásállagú legyen, sózom, borsozom, beleforgatom a rizsgombócokat, majd zsemlemorzsába és bő forró olajban kisütöm.
A kapormártáshoz a vajat felolvasztom, rádobom az apróra vágott kaprot, majd megszórom liszttel és egy kicsit megpirítom, majd felöntöm tejjel, sózom, szerecsendióval és ecettel ízesítem és sűrűre forralom.
A vizet a sóval főni teszem ,mikor forrni kezd, folyamatosan beleszórom a kukoricadarát , és állandó keverés mellett addig főzöm , amíg jól összeáll ( úgy, mint a tejbegríz). Lev...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd félbevágjuk, és 1-1,5 cm-es darabokra szeleteljük.A vöröshagymát is felszeleteljük. A fokhagymát finomra vágjuk.A szalonnának levágjuk a b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet , sütőport és a sót, elkeverjük. Hozzáöntjük a olajat és a vizet, sima tésztát gyúrunk. A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket form...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk. A csirkemellet felszeleteljük, és befűszerezzük. A burgonyát és hagymát karikára vágjuk. Először a burgonyát helyezzük a tepsibe, majd...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű