30 dkg lencse
1 nagyobb vöröshagyma
1 közepes zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl paradicsomkonzerv (darabolt változat)
2 dl vörösbor
1 babérlevél
morzsolt kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
60-70 dkg sütni való kolbász
só
frissen őrölt bors
1 kis csokor petrezselyemzöld
A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd leszűrjük. Az olívaolajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát meg zellert, és 5 percig pároljuk. Megszórjuk kakukkfűvel, beletesszük a babérlevelet, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig kevergetve főzzük. Végül a lencse kerül bele, felöntjük a vörösborral, valamint annyi vízzel, amennyi ellepi. További 10 percig főzzük, majd a kolbászt a tetejére tesszük. Az ételt lefedjük, és 180 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
A szalonnát egy serpenyőben saját zsírján megpirítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az aprított zöldségeket és az őrölt mandulával elkevert szódabikarbónát. Sózzuk és borsozzuk, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben megfőzzük. Fél kiló darált húst, 1 fej reszelt vöröshagymával, 3 gerezd zúzott fokhagymával,2 apró kockákra vágott zöldpaprikával, 2 paradicsommal megdinsztel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje (a sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel). Sózzuk, ízlés...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA virslit hosszában bevagdossuk, majd beleszurkáljuk a sajt darabokat. A kifliket félbevágjuk hosszában, majd megtöltjük mustárral és ketchuppal, megszórjuk apróra vágott hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes