Családireceptkönyv.hu

Kolbásszal sült lencseragu


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg lencse
1 nagyobb vöröshagyma
1 közepes zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl paradicsomkonzerv (darabolt változat)
2 dl vörösbor
1 babérlevél
morzsolt kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
60-70 dkg sütni való kolbász

frissen őrölt bors
1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd leszűrjük. Az olívaolajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát meg zellert, és 5 percig pároljuk. Megszórjuk kakukkfűvel, beletesszük a babérlevelet, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig kevergetve főzzük. Végül a lencse kerül bele, felöntjük a vörösborral, valamint annyi vízzel, amennyi ellepi. További 10 percig főzzük, majd a kolbászt a tetejére tesszük. Az ételt lefedjük, és 180 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Kolbásszal sült lencseragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Karolina
Tejszínes garnélás tészta
Tejszínes garnélás tészta

Tengeri herkentyűket vajon fokhagymával pároljuk közben üvegtésztát forrázzuk, állni hagyjuk 2-3 percig, pont annyi idő amíg megpárolodik a tengeri herkentyű. A lecsepegtetett t...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
SÁRGARÉPÁS-PÓRÉHAGYMÁS CSIRKEMELLES METÉLT
SÁRGARÉPÁS-PÓRÉHAGYMÁS CSIRKEMELLES METÉLT

1. A sárgarépát és a póréhagymát megtisztítjuk, kissé ferdén vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. 2. Egy kisebb fazékban vizet forralunk, kb. 1 kiskanáln...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Foghagymás burgonya
Foghagymás burgonya

A burgonyát meghámozom, és ujjnyi vastag karikákra vágva beleterítem egy kisebb tepsibe. Megsózom. A tojást habosra verem a tejjel, belekeverem a tejfölt és annyi lisztet, hogy a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Kolbászos rakott nokedli
Kolbászos rakott nokedli

A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, hosszában félbevágjuk és felkarikázzuk. A főtt tarját felkockázzuk. Egy edényben a zsíron lepirítjuk a vörös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk