30 dkg lencse
1 nagyobb vöröshagyma
1 közepes zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl paradicsomkonzerv (darabolt változat)
2 dl vörösbor
1 babérlevél
morzsolt kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
60-70 dkg sütni való kolbász
só
frissen őrölt bors
1 kis csokor petrezselyemzöld
A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd leszűrjük. Az olívaolajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát meg zellert, és 5 percig pároljuk. Megszórjuk kakukkfűvel, beletesszük a babérlevelet, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig kevergetve főzzük. Végül a lencse kerül bele, felöntjük a vörösborral, valamint annyi vízzel, amennyi ellepi. További 10 percig főzzük, majd a kolbászt a tetejére tesszük. Az ételt lefedjük, és 180 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
szalonna-->pírítom+hagyma+fűszerek+burgonya+p.paprika+bors+leveskocka. Tarhonyát külön megcsinálni. Bacont megsütni. Tükörtojást csinálunk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, 3 tojásból vízből és kevés sóból nokedlit készítünk. Enyhén sós vizet forralunk, és ebben a nokedlit kifőzzük. A felkockázott hagymát a forró zsírban üvegesre sütjük, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A sütőporos, sós lisztet, az olajat, a vizet összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük. A csirkemelleket megsózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megfűszerezzük, és kisütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket egy lábasba öntjük, alaposan átkeverjük és feltesszük főni. Miután felforrt lassabb tűzön, állandóan kevergetve kb. 10 perc alatt készre főzzük. Ez a kása laktatób...
Elkészítési idő: gyors! Nehézség: Könnyű