menu

Családireceptkönyv.hu

Cserászka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg kolozsvári szalonna,
4 marék lebbencstészta,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 evőkanál zsír,
1 kiskanál pirospaprika,
só.

Elkészítés:


A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megszórom, belerakom a kockákra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Beledobom az apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt félig megfőzöm. Ezalatt a lebbencstésztát egy serpenyőben, a zsírral rózsaszínűre pirítom. A félig megfőtt burgonyába a tésztát beledobom, és lassú tűzön addig főzöm, amíg az egész jól be nem sűrűsödött. Nyáron szabadban bográcsban is készítem. Akkor a lebbencset keverés nélkül, a bogrács forgatásával pirítom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!

Cserászka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttekercs
Sajttekercs

A puha vajat a Medve sajttal és a Camping sajttal habosra kikeverjük. A főtt tojásokat, az uborkát és a sonkát egészen apró kockákra vágjuk, a snidlinget felaprítjuk, és mindet a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mexikói chilis zöldbab csicseriborsóval
Mexikói chilis zöldbab csicseriborsóval

A húst a hagymával megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével (1 konzerv paradicsom + 2 dl víz). Fűszerezzük, és jól összefőzzük. Belekarikázzuk a paprikát. A zöldbabot előfőzz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Rántott sajt
Rántott sajt

A trappista sajtból 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk. A tojásokat egy tálban a sóval, vagy ételízesítővel kikeverjük. A felszeletelt trappista sajtot először a tejbe már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zita
Betyárgombóc
Betyárgombóc

A darált húst összekeverjük a tojásokkal, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk