60 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg kolozsvári szalonna,
4 marék lebbencstészta,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 evőkanál zsír,
1 kiskanál pirospaprika,
só.
A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megszórom, belerakom a kockákra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Beledobom az apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt félig megfőzöm. Ezalatt a lebbencstésztát egy serpenyőben, a zsírral rózsaszínűre pirítom. A félig megfőtt burgonyába a tésztát beledobom, és lassú tűzön addig főzöm, amíg az egész jól be nem sűrűsödött. Nyáron szabadban bográcsban is készítem. Akkor a lebbencset keverés nélkül, a bogrács forgatásával pirítom.
Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!
A tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kiklopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA sajtot 4 x 1 cm-es hasábokra vágjuk, és a baconbe tekerjük úgy, hogy a sajt sehol se kandikáljon ki a szalonna alól. A tojásba pici ételízesítőt keverünk, és a baconös sajtokat...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A rizst sós vízben megfőzzük. A szalonnát felszeleteljük, kisütjük, a zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A virsliket hurkapálcára szúrjuk, majd lisztbe mártjuk és végül az elkészült masszába. Forró olajban kb. 3 perc alatt aranybarnára sül.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű