menu

Családireceptkönyv.hu

Cserászka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg kolozsvári szalonna,
4 marék lebbencstészta,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 evőkanál zsír,
1 kiskanál pirospaprika,
só.

Elkészítés:


A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megszórom, belerakom a kockákra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Beledobom az apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt félig megfőzöm. Ezalatt a lebbencstésztát egy serpenyőben, a zsírral rózsaszínűre pirítom. A félig megfőtt burgonyába a tésztát beledobom, és lassú tűzön addig főzöm, amíg az egész jól be nem sűrűsödött. Nyáron szabadban bográcsban is készítem. Akkor a lebbencset keverés nélkül, a bogrács forgatásával pirítom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!

Cserászka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar amikor a karfiol és a tojás egymásra talál
amikor a karfiol és a tojás egymásra talál

Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Kenjük ki a sütőformát vajjal és tegyük félre. A párolt karfiolt turmixoljuk addig, még finom szemcsés állapotú nem lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalas risotto
Tonhalas risotto

Tegyél fel főzni 1 l vizet vegetával. Ha bugyog, akkor kis lángon folyamatosan lassan forraljuk. Serpenyőben oliva olajat melegitünk, bele az apróra vágott fokhagymát és macska...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkés taco
Csirkés taco

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk. Közben lereszeljük a sajtot (finom lyuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alíz
Muszaka
Muszaka

A raguval kezdünk: egy lábasban olajat hevítünk, amin megpárolunk egy fej finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 2 gerezd finomra vágott fokhagymát, tekerünk rajta egyet és jöhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk