60 dkg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg kolozsvári szalonna,
4 marék lebbencstészta,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 evőkanál zsír,
1 kiskanál pirospaprika,
só.
A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megszórom, belerakom a kockákra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Beledobom az apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt félig megfőzöm. Ezalatt a lebbencstésztát egy serpenyőben, a zsírral rózsaszínűre pirítom. A félig megfőtt burgonyába a tésztát beledobom, és lassú tűzön addig főzöm, amíg az egész jól be nem sűrűsödött. Nyáron szabadban bográcsban is készítem. Akkor a lebbencset keverés nélkül, a bogrács forgatásával pirítom.
Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!
hús+só,bors+majoranna. hagyma--pírítom+hús--sütöm+pirosarany+paradicsom+víz--puhára párolom. tejszín+liszt+mustár+víz-->húsra öntöm--összeforralom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy magasabb falú edényben a lisztet állandóan kevergetve közepes lángon halványbarnára pirítjuk. Beleöntjük a forró vizet (vigyázat, habzik!), simára dolgozzuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy nagyobb tálba tesszük. Az uborkát, hagymát, paprikát megmossuk és az an...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt a rizshez hasonlóan megfőzzük. Főzés előtt megmossuk, 2-szeres (1:2 arány) vízben feltesszük főni a zöldségekkel együtt. Fedő alatt főzzük, megvárjuk, míg felforr. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű