- 1 hagyma
- 50 dkg sertés darált hús
- fűszerpaprika
- bors (őrölt)
- só
- 14-16 db csiperke gomba
- 200 ml tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- olaj
A hagymát apróra vágjuk ,üvegesre pároljuk,
hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát.
Felöntjük kevés vízzel, és 10-15 percig főzzük.
Amíg fő a hús addig a gombafejeknek kiszedjük a szárát, és megtisztítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és megtöltjük a darált hússal.
A tetejére 1 kiskanálnyi tejfölt teszünk, erre pici reszelt sajtot.
160 C fokos sütőbe tesszük, amíg szép piros lesz a sajt.
Tormaszósszal tálaltam .
A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát: a darált húshoz adjuk a vízben vagy tejben kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarjaszeleteket befűszerezzük (sózzuk, borsozzuk), majd bekenjük zúzott fokhagymával és mustárral. Egy jénait olajjal kikenünk, majd egymás mellé rakjuk benne a tarjaszelete...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűA zöldpaprika csumáját és magjait eltávolítjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, eltávolítjuk. A vöröshagymát apróra daraboljuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot falatnyi (nagyjából 2...
Elkészítési idő: 1 ó 30 p Nehézség: KönnyűA húst gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi kockákra. A szalonnát szintén daraboljuk fel, a megtisztított hagymát vágjuk cikkekre. A paprikákat magozzuk ki, majd vágjuk na...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű