150 g csirkemell filé
30 g barnarizs
1 teáskanál kókuszolaj (kb. 3 g)
0.5 közepes db paradicsom (kb. 30 g)
0.5 közepes db paprika (kb. 30 g)
0.5 kis db vöröshagyma (kb. 30 g)
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kávéskanál csípős paprikakrém (ízlés szerint)
A rizst főzzük meg félig. A hozzávalókat vágjuk fel.
A kókuszolajon kezdjük el megpirítani a hagymát és a csirkemell kockákat.
Ha a hús már fehér, és a hagyma üveges, öntsünk rá vizet, rotyogtassuk picit, majd mehet bele a paprika és a paradicsom.
Fűszerezzük kedvünkre.
Főzzük így fonnyadásig, majd tegyük bele a rizst is, és főzzük puhára (valószínűleg kelleni fog még bele víz).
A hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. (Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények lesznek a gombócok.) Eg...
Elkészítési idő:Sóból, ételízesítő, borsból, majoránnából, borsikafűből 2-3 gerezd zúzott fokhagymából és 3-4 evőkanál olajból elkészítjük a pácot. A csülköt ökölnyi darabokra vágjuk, és alaposa...
Elkészítési idő: 2 óra1. Egy nagy serpenyőben a húst pár adagban félig megpirítjuk az olajon, sózzuk-borsozzuk, az utolsó percben hozzákeverjük a pépes fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről. 2. Egy kb. 25...
Elkészítési idő: